Connect with us

Srbija

Ekonomac za prestiž ili Pazar za play-off

Published

on

U poslednjem kolu ligaškog dela srpske futsal elite, Ekonomac će, na parketu hale „Jezero“ (subota, 1.april – 19.00) dočekati ekipu Novog Pazara koja se bori za play-off.

Biće to još jedan susret starih rivala, a prvi prvenstveni duel u tekućoj sezoni u gradu na Jošanici završen je bez pobednika, rezultatom – 3:3.

Pred poslednje prvenstveno kolo, situacija je takva da Kragujevčanima bi pobeda, ali isključivo u slučaju poraza Beogradskog FON-a u Novom Sadu donela drugo mesto u doigravanju za prvaka, samim tim i direktan plasman u polufinale. Sa druge strane, Novi Pazar zauzima sedmo mesto i ukoliko želi plasman u play-off, neophodna mu je pobeda, ali će i pored toga zavisiti od rezultata Paleža i Bečeja, koji će utakmice poslednjeg kola igrati u Loznici, odnosno, na domaćem parketu sa Ivanjicom.

Između dva prvenstvena meča, Ekonomac je bio uspešan i u četvrtfinalu Kupa, ostavrio je pobed, 6:1, nad SAS-om u Zrenjaninu. Svakako da će misli biti okrenute i ka tom takmičenju, u kome će završnica prvi put biti održana kroz turnirski sistem, polufinalnim utakmicama, 21. i susretom za trofej 23.aprila u hali „Jezero“.

Što se tiče samog prvenstva, najrealnije je očekivati da će izabranici trenera Vidana Bojovića trku završiti na trećem mestu, sa kojeg će u četvrtfinalu doigravanja za prvaka snage odmeriti sa šestoplasiranim timom na kraju ligaškog takmičenja.

Strateg Ekonomca Vidan Bojović za meč sa Novim Pazarom neće moći da računa na Sašu Digića i Ninoslava Aleksića, koji će izostati zbog žutih kartona, a kapitena Kristijana Vasića neće biti zbog povrede.

Iz tabora kragujevačkog kluba i vest da je za predstojeće okupljanje seniorske reprezentacije Srbije, u periodu od 10. do 15.aprila, selektor Dejan Majes pozvao četvoricu igrača Ekonomca: Miloša Simića, Ninoslava Aleksića, Lazara Marinkovića i Aleksandra Tomića.

I.Pavlović

Foto: M:Lazarević / KMF Ekonomac

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.