Connect with us

Omladinska futsal reprezentacija

Orliće očekuju dve prijateljske utakmice u Srbiji

Published

on

Reprezentacija Srbije u futsalu do 19 godina odigraće dve prijateljske utakmice sa selekcijom Poljske, u Požarevcu 11.04. a zatim u Smederevu 13.04.2024. godine.

“Reprezentacija Srbije do 19 godina u futsalu se okuplja u Kovinu u utorak 9. aprila, a igramo dve utakmice protiv Poljske. Prvu u četvrtak 11. aprila od 18h u Požarevcu a drugu u subotu 13. aprila od 18h u Smederevu.
U odnosu na prethodna okupljanja, ovaj put neće biti prvog golmana i kapitena reprezentacije Luke Makivića zbog povrede kolena. Takođe, nismo bili zadovoljni učinkom levonogih bočnih igrača pa će prvi put šanšu dobiti igrač Fon Banjice Vanja Stanojlović.

Poljaci su učestvovali na dva od prethodna tri EP i na oba su igrali polufinale. Generalno, igraju jednostavan i direktan futsal, fizički su snažni, odlično pripremljeni i veoma disciplinovani. Nekoliko igrača uveliko dobija minute u seniorskom futsalu i ima bitnu ulogu u svojim timovima u Prvoj ligi Poljske. Mislim da će ovo biti odlična prilika za nas da nastavimo sa radom i da u duelima sa jednom odličnom reprezentacijom steknemo neophodno iskustvo, napredujemo kao tim i da igrači shvate kakve ćemo protivnike morati da pobjeđujemo ukoliko želimo da igramo EP.
Utakmice sa Mađarima krajem februara su nam bile korisne jer su to za skoro sve momke bili prvi mečevi tog intenziteta u njihovim veoma kratkim futsal karijerama. Sad znaju koliko fizičke i taktičke pripremljenosti i koncentracije je neophodno za igranje na ovom nivou.
Radujem se susretu sa ovako kvalitetnim protivnikom kao što je Poljska i zahvalio bi se lično njihovom selektoru Lukašu Zebrovskom što je prihvatio naš poziv da budu naši protivnici i gosti.

Ovo su prve utakmice ove generacije koje ćemo igrati u Srbiji. Pozivam sve ljubitelje futsala da dodju na mečeve i da nas podrže. Znam da Požarevac i Smederevo vole futsal, imaju igrače iz svojih klubova u reprezentaciji i verujem da ćemo imati i pravu podršku sa tribina.” rekao je gospodin Gavrilović za Futsal Balkan

Selektor Marko Gavrilović pozvao je sledeće igrače:

Stučni štab:

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.