Connect with us

Omladinska futsal reprezentacija

Orlići poraženi u prvoj prijateljskoj utakmici

Published

on

Futsal reprezentacija Srbije U19 odigrala je u Požarevcu jednu od dve prijateljske utakmice sa selekcijom Poljske.

Prenosimo vam izjavu selektora Srbije gospodina Marka Gavrilovića:

“Veliko iskustvo za nas, sjajan meč, dali smo sve što smo mogli u ovom trenutku, znate i sami da smo desetkovani povredama, da su nam dva prva pivota otkazala zbog povreda i privatnih obaveza nekoliko dana pred okupljenje, tako da smo totalno morali da za dva dana promenimo dosta stvari u igri, dosta igrača je uzela određene minute na pivotu što nije bila njihova prirodna pozicija i to se videlo.
Vodili smo 1-0, dobrim delom smo kontrolisali igru u prvom polovremenu, igrali ono što želimo, u drugom polovremenu su poljaci promenili neke stvari a i mi smo ostali bez energije i mogu da kažem da bez obzira na omašeni kazneni udarac sa deset metara pri rezultatu 1-1 i na zicer koji smo imali tri sekunde pre kraju da izjednačimo rezultat, mogu da kažem da su poljaci zaslužili da dobiju ovaj meč.
Takođe mogu da kažem da sam oduševljen publikom u Požarevcu, taj grad je još jednom pokazao koliko voli futsal, 1300-1400 ljudi je ispunilo dvoranu, pružilo nam podršku od prve do poslednje skunde. To je ono što treba ovim momcima, to je ono što treba našoj reprezentaciji i to je nešto što treba srpskom futsalu.
Pune hale, pune dvorane i ovakva atmosfera da bi sve ovo što mi radimo, mi koji se bavimo futsalom imalo sve više smisla.
Sad nas čeka jedna duga noć i dug dan da probamo da oporavimo ove momke koji nisu navikli na ovakav intenzitet utakmicai na ovakav ritam, za razliku od poljaka gde šest igrača igra aktivno u prvoj ligi i golman koji brani za šampiona poljske Lubave, često je prva opcija na golu.
Nama će trebati mnogo više da se oporavimo, nadam se da ćemo uspeti, nadam se da će medicinski tim u tome do subote i da ćemo u subotu uspeti da pružimo još jednu korektnu partiju, da ćemo igrati opet na granicama naših maksimalnih mogućnosti i da će to možda i biti dovoljno za nešto bolji rezultat.
Iskoristio bih priliku da pozovem sve Smederevčane i sve ljubitelji futsala iz Srbije da dođu još jednom u subotu i pruže podršku momcima koje predvodim sa klupe,
a mislim da su svojom srčanošću, borbenošću i posvećenošću to i zaslušali”. – izjavio je selektor Marko Gavrilović za Futsal Balkan

Srbija 2:4 Poljska

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.