Connect with us

Omladinska futsal reprezentacija

Orlići protiv “crvene furije”

Published

on

Orlići

Orlići će poslednje pripremne mečeve pred kvallifikacioni turnir u Vrnjačkoj Banji za odlazak na U-19 UEFA Futsal EURO odigrati sa U-19 selekcijom Španije.

Selektor U-19 reprezentacije Srbije Marko Gavrilović, izneo je svoja očekivanja pred ovaj dvomeč sa futsal velesilom kakva je Španija.

Španija za primer drugima

U poslednjim proverama pred kvalifikacije u Vrnjačkoj Banji ćemo odigrati dva meča sa reprezentacijom Španije. Dvostrukim uzastopnim i ujedno jedinim prvakom Evrope od pokretanja ovog nadmetanja. Sam pogled na njihov spisak i činjenica da dolaze sa četiri igrača iz Barcelone, trojicom iz El Pozo Mursije i ostalim igračima koji su članovi prvoligaških klubova poput Majorke, Catgasa, Betisa, Aspil Navare i da ne nabrajam više, dovoljno govori o kvalitetu našeg narednog protivnika. Kvalitet rada u mlađim kategorijama i kontinuitet ih je pozicionirao da budu verovatno najbolja reprezentacija na svetu u ovim uzrasnim kategorijama. To se i kasnije reflektuje na sjajne rezultate i uspehe njihove seniorske reprezentacije.
Ovo je sjajna prilika za naše momke od kojih je većina od skoro u futsalu da se uporede. Izmere i osete na svojoj koži uživo šta je moderan futsal. Odnosno, u kom se ritmu futsal igra kada ga igraš na visokom nivou. Siguran sam da će našim momcima ove utakmice biti dragocene, kako pred kvalifikacije tako i u svom daljem radu, razvoju i nastavku karijere.

Orlići pred španiju.

orlići kompletni na “furiju”

Okupili smo se u subotu, momci su zdravi i jedva su čekali okupljanje. Veliki broj njih ima utakmice u svojim klubovima. S’toga se nadam da će ostvariti pobede i u dobrom raspoloženju doći u Banju. Odnosno pre svega da će zdravstveni bilten ostati nepromenjen. Kapiten ove reprezentacije Đorđe Rakić odigrao je jako bitnu utakmicu za svoj klub Loznicu u nedelju u Bečeju protiv Bečeja tako da će nam se on priključiti u Banji danas popodne, dan pred meč sa Španijom. I samo njegovo prisustvo ovom našem timu mnogo znači. Nadam se da će biti fizički u dobrom stanju da uzme neke minute na terenu. Naravno i da nam i igrački pomogne.
Iskoristio bih priliku da pozovem ljubitelje futsala da dođu i uživo nas podrže u Vrnjačkoj Banji. Za par godina će ove španske igrače moći da gledaju na TV-u kako nose igru svojih timova u najjačoj futsal ligi na svetu a to je u Španiji. Sa druge strane, verujem da bi ispunjene tribine bile dodatni motiv našim momcima da pruže maksimum. Da se posvete futsalu maksimalno i da jednog dana neko od njih napravi ozbiljnu karijeru. Da obuče dres našeg “A” tima i uspe da zaradi pristojan novac od futsala.

Orlići

Orlići svoje prijateljske mečeve protiv vršnjaka iz Španije igraju 21.februara od 18 časova. Dok 22.februara meč počinje u 17 časova u Hali sportova u Vrnjačkoj Banji.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.