Connect with us

Omladinska futsal reprezentacija

Uspešne pripremne utakmice sa Hrvatskom

Published

on

Orlići pred kvalifikacije u Vrnjačkoj Banji
Fudbalski Savez Srbije

Nakon priprema u SC FSS u Staroj Pazovi i dve prijateljske utakmice protiv vršnjaka iz Hrvatske selektor U19 futsal reprezentacije Srbije Marko Gavrlilović dao je svoje viđenje o proteklom periodu i aktivnostima koje slede.

Utakmice sa Hrvatskom, Marko Gavrilović
Selektor U19 Marko Gavrilović

U svim segmentima sem u rezultatskom jako uspešna provera za nas. Mada, ruku na srce, samo rezultatom u drugom meču mozemo biti nezadovoljni, jer utisak je da smo po prikazanom na terenu zasluzili malo više od poraza 4:3 jednim golom razlike.

Prvog dana su Hrvati bili bolji i zasluzeno pobedili 5:4. Izgledali smo na terenu bolje nego u decembru što smo i očekivali jer smo imali četiri nova igrača u odnosu na decembar i znali smo da će nam ti momci doneti veći individualni kvalitet.

U kom smeru će krenuti neki

Andrej Kostić je počeo futsalom da se bavi pre mesec dana. Uzeo je ozbiljnu minutažu u dva meča i pokazao da ako nastavi sa radom da će na njega moći ozbiljno da se računa.

Đordje Đorđić je takodje u futsalu od skoro. Na žalost igrao je futsal bez treninga u svom klubu, samo utakmice, tako da ovi trenizni koje je radio u reprezentaciji su mu prvi futsal treninzi koje je radio u životu. Ima veliki individualni kvalitet ali treba vremena da nauči i shvati sve ono što mora da zna o futsalu da bi dobijao više minuta. Videćemo u kom smeru (da li ka fudbalu ili ka futsalu) će se on opredeliti nakon ovog okupljanja. Od toga zavisi koliko će nam biti upotrebljiv u martu i da li ćemo ga uopšte više i zvati. Pored njih dvojice koji su prvi put tu, na spisak su se vratili kapiten Rakić i Aleksa Stojanović. Njihov kvalitet nije upitan i imaju bitnu ulogu u ovom timu.

Dve utakmice sa pozitivnim…

Generalno, utisak je pozitivan ali i očito je da cela ekipa može i mora bolje. Sa jednim dobrim poluvremenom ne možemo da se kvalifikujemo na EP a nama trebaju tri pobede u četiri dana. Fizicka priprema je ogroman problem, što i ne čudi imajući u vidu broj treninga koji momci imaju nedeljno u klubovima. Popravili smo to malo slanjem programa za trčanje od decembra do januara. Ipak da bi to bilo još bolje mora rad u klubovima da se pojača i da momci igraju utakmice.

Na to već ne možemo mi da utičemo. Mi ćemo uraditi sve što je do nas.

Nastavićemo da pratimo dečake svakodnevno. Dobiće program trčanja kako bi februar i utakmice sa prvakom Evrope Španijom dočekali spremniji nego što su sad.

Kakva je situacija sa rivalima iz grupe

Da krenemo redom sa protivnicima, po danima kako igramo mečeve u martu sa njima. Rumuni su nastavili kao što su radili i do sad. Svakog meseca su kampovi po nedelju dana i mečevi sa lokalnim timovima koji nisu dostupni javnosti. Nadamo se da će odigrati bar jedan meč javno i da ćemo da dobijemo materijale a sa tim i jasan uvid kakvim kvalitetom oni raspolažu i na koji način igraju. Oni su nam trenutno nepoznanica i na osnovu nekog stila igre kojim teži njihov selektor možemo samo da pretpostavimo kako će igrati.
Drugog dana igramo protiv pobednika preliminarne runde kvalifikacija koje kreće sutra. Biće to veliko iznenađenje ako to ne bude Crna Gora. Napredovali su od svog prvog okupljanja i mečeva sa Bosnom, igraju mečeve često. Ipak, bolji smo i verujem da ćemo, ako uopšte i dođe do tog duela, to na terenu i pokazati.

Nakon prva dva takmičarska dana sledi

Trećeg dana igramo protiv favorita grupe, ekipe Ukrajine. Oni su u decembru na turniru u Češkoj lako pobedili Češku i Mađarsku.

Fizički su fenomenalni, igraju jako disciplinovano i požrtvovano u odbrani a uz to jako jednostavno i efikasno u napadu. Jako teško ih je pobediti. Trenutno učestvuju na turniru u Umagu gde igraju sa reprezentacijama Francuske, Slovenije i Italije.

Sinoć su igrali protiv Francuza bez Dmitra Skibcika, Maksima Malinovskog i Dmitra Diacenka i bilo je 4:4. Sva trojica imaju iskustva igranja sa prethodnog EP gde su imali bitnu ulogu u timu iako su bili dva godine mlađi. Oni su bez sumnje nosioci igre ove generacije. igraju Prvu ligu u Ukrajini i zbog obaveza u timovima nisu mogli da se odazovu sad. Veliki im je hendikep što ne igraju oni sad ali biće oni u sastavu u kvalifikacijama sigurno. Ostali momci koji igraju za Ukrajinu na ovom turniru većinom nastupaju za inostrane klubove, najviše ih nastupa u Poljskoj i Italiji a jedan igra i u Portugalu. Biće pakleno teško pobediti ih, ali polako prvo treba pobediti i prva dva dana. Ni to neće biti lako. Ima vremena do marta da budemo bolji nego što trenutno jesmo i radimo svakodnevno da tako i bude.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.