Connect with us

Omladinska futsal reprezentacija

Prvi let nove generacije “orlića”!

Published

on

Nakon selektivnih treninga koji su obavljeni tokom decembra i u kojima su testirani igrači klubova iz svih regiona, napravljen je spisak od 4 golmana i 16 igrača koji su pozvani na prvo zvanično okupljanje futsal reprezentacije Srbije u hotelu Šumarice u Kragujevcu od 25-27. decembra.

“Trudili smo se da iskoristimo maksimalno vreme koje smo imali na raspolaganju i da postavimo neka pravila i obrasce ponašanja kako na terenu, tako i van njega. Praznog vremena i odmora nije bilo, momci su gledali video primere, trenirali i opet u krug. Bilo je to tri dana u kojima su bili posvećeni totalno futsalu. Dobili su mnogo novih informacija, stvari na kojima moraju da rade svakodnevno do prve sledeće akcije i smernica za budućnost.
Vidljivo je da nemamo futsal iskustva i puno futsal elemenata jer nam je velika većina igrača od skoro u futsalu, ali kvaliteta ima, volje i želje za radom i napretkom isto i to je jako bitno.
Biće, siguran sam na putu do kvalifikacija (mart 2025.) mnogo uspona i padova, pobeda i poraza, ali ja sam jako optimističan da ova generacija može napraviti ozbiljan rezultat a i da iz nje može izaći i nekoliko budućih A reprezentativaca.
Dalek je to put, tako da, ajmo polako, dan po dan i korak po korak!” – rekao je selektor Gavrilović za naš portal.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.