Connect with us

Srbija

“Svet je lep kada sanjamo” poručuju iz Vranja!

Published

on

Kraj kalendarske godine, KMF “Vranje” iz Vranja dočekuje kao lider prvenstva Prve Futsal Lige Srbije. Nakon regularnog jesenjeg dela prvenstva poneli su titulu jesenjeg šampiona koju su zadržali i nakon dodatna dva kola iz drugog dela prvenstva koja su se odigrala u ovoj kalendarskoj godini i ostali da prezime na vrhu do nastavka prvenstva u februaru.

Polusezona iz snova za klub iz Vranja, koji godinama unazad pokušava da se dokopa samog vrha tabele, ali se uvek nekako spotakne kada je najvažnije, kao što je bilo proletos u sezoni 2022/23 kada su se tek u poslednja dva kola domogli četvrte pozicije sa koje su krenuli u razigravanje za prvaka države. Prošli su u 1/4 finala KMF “Bečej” ali za dalje nisu imali snage i energije te su se olako prepustili aktuelnom šampionu KMF”Loznica-Grad 2018″.

U nastavku godine, nova sezona 2023/24 i nova priča sa juga Srbije. Kreće “Samba iz Vranja” posle poraza u drugom kolu od KMF “Novi Pazar”. Nerešen ishod protiv Loznice i u 10. kolu u gostima protiv Ivanjice a ostalih osam utakmica i osam trijumfa na strani Vranja. Zasluženo prvo mesto sa dva boda prednosti ispred Loznice i devet bodova ispred najbližih pratilaca na radost ogromnog broja ljubitelja kluba koji ih prate na svakoj utakmici u Vranju i koji prate sve aktivnosti kluba, time dajući dodatnu energiju timu i bez sumnje opravdavaju ulogu šestog igrača.

Komentar o “novom Vranju”, bez standardnih veterana Igora Stojanovića Žiketa i Davora Tasića, stanju u klubu, ambicijama i da li je sve ovo rezultat odličnog, postepenog, sistemskog rada u klubu, dao nam je šef struke KMF “Vranje” Goran Jović:

‚‚Kao što ste i rekli polusezona iz snova! Pre početka priprema zamisao je bila da se sačuva kostur tima, da uz par pojačanja napadnemo sam vrh tabele Prve Futsal Lige Srbije, i to je odrađeno korak po korak. Najpre je odličan posao u prelaznom roku odradila agilna Uprava kluba. Svi igrači iz predhodne sezone (99% su iz Vranja), ostali su verni klubu, a pojačali smo se sa još četvoricom (Milenković, Stošić, Spasić, Krstić). Sklopili smo dobru ekipu, ali od početka priprema, pa i u prvih 4-5 kola imali smo problem sa povredama igrača (povrede sa raznih turnira koji su igrali). Zato smo igrali toplo – hladno i po meni to je jedan od glavnih razloga za jedini poraz u polusezoni, od Novog Pazara u gostima. Kako smo se polako kompletirali, tako smo igrali sve bolje i bolje. Kod kuće smo uz pomoć verne publike dobili sve utakmice, osim derbi meča sa Loznicom (bilo je 1:1). Takođe, na strani smo, osim nesrećnog “remija” u Ivanjici i već pomenutog poraza u Pazaru, dobili sve utakmice. Zaseli smo na prvom mestu i ljubomorno ga sačuvali do kraja polusezone. Zasluženo smo jesenji prvaci, uz odigrana još dva kola iz prolećnog dela prvenstva. Bez lažne skromnosti, apetiti su još porasli i sve su veći, tako da napadamo titulu, a gajimo i velike ambicije u Futsal Kup takmičenju. Naravno, poštujemo sve ostale ekipe, naše sportske prijatelje. Idemo, rekao sam, korak po korak i svi jedva čekamo nastavak sezone. Sve do ispunjenja snova!‚‚

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.