Connect with us

Srbija

Božović bez Perića nastavlja dalje

Published

on

Photo: Loznica Sport

Ono što se naslućivalo dolaskom novog trenera, poznatog stručnjaka, Ivana Božovića na klupu KMF “Loznica-Grad 2018”, objavljeno je na službenim stranicama kluba. Božović se rešio usluga preiskusnog futsalera, žive legende futsala u Srbiji Marka Perića koji je slobodan u izboru novog kluba.

Igrač koji je do sada, nakon angažovanja od strane trenera Slaviše Damnjanovića pre dve ipo sezone kada se Loznica borila za prvoligaški status, povukao sve konce i pogurao sa Mladenom Kocićem Cipijem, tim na čelu sa upravom kluba ka eliti, nema više mesta na klupi osvajača dve uzastopne titule prvaka Srbije. Odlaskom Damnjanovića, na klupu dolazi iskusni Borko Surudžić, koji osvaja prošlosezonsku titulu. Nakon učešća u UEFA Futsal Ligi šampiona i par lošijih rezultata, dolazi do smene i Borka. Na klupu je kao šef struke promovisan mladi Despotović uz svesrdnu pomoć Perića. Kao pretedent na najviše ciljeve, “drim tim” iz Loznice na polusezoni dovodi internacionalca Dejana Đedovića koji je osvajao redom šampionske prstenove u inostranstvu. Đedović, koji je u hodu sastavljao tim, nije izdržao pritisak uprave kluba koja na njegovo mesto postavlja kao igrača-trenera Marka Perića. Popularni Perke, uz poluformiranu ekipu uspeva da zadrži vodeće mesto i da u finalu razigravanja osvoji titulu uz tri pobede nad KMF “Ekonomcem” uz gubitak titule osvajača Futsal Kupa Srbije na turniru F4 u Kragujevcu.

Već promovisan u trenera od strane uprave kluba, kao i Damnjanović, Surudžić, Despotović i Đedović, iako je “ni kriv ni dužan” osvojio titulu uz aktivno igranje u odlučujućim utakmicama kada je rešavao mečeve, Perke na žalost ljubitelja futsala u Loznici, biva smenjen sa mesta šefa struke.

Kao što je poznato, na klupu lozničana stiže iskusni Ivan Božović, koji nije uspeo u zacrtanim ciljevima u Hrvatskoj. Božović koji je “napunio baterije” na odmoru, prelomio je i u njegovim daljim planovima nema Marka Perića pred početak priprema.

Ipak saga u Loznici se nastavlja, ovoga puta, kada je reč o Mladenu Kociću Cipiju, još jednoj futsal vedeti Srbije. Svi znaju da je čudno delovala ova situacija oko dva futsal velemajstora. Nastavlja se igra gluvih telefona, toplo-hladno, Perke odlazi iako je na sva zvona dignut u zvezde od strane kluba nakon osvajanja dve titule prvaka i jednog Futsal Kupa.

Ipak su u protekle dve šampionske sezone i Perić i Kocić ugradili veliki deo sebe u istorijske uspehe lozničana a povrh svega bilo je i svakojakih komentara medija da su treneri fiktivno bili prisutni tu, kao sada Borojević Željko koji je imao trenersku licencu i on zvanično nosi šampionski prsten. Nešto je “trulo u državi Danskoj” ili se uvodi neki novi režim koji trener Božović zahteva a sve to videćemo nakon završetka sage oko Cipija. Pripreme ekipe samo što nisu počele a njegov status je još uvek velika enigma.

Na kraju, da li će Lozničani ovoga puta naći pravi put ka UEFA Futsal Ligi Šampiona i odbrani titule ove godine bez igrača koji to znaju da rade videćemo. Pokazaće vreme pred nama sve. Popularni Perke i Cipi već pripremaju put ka nekim novim uspesima a mi jedva čekamo da krene nova sezona koja neće biti lagana kao što su neki prognozirali pošto klubovi tek sada bacaju karte na sto!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.