Connect with us

Dijaspora

Marko Pršić čovek koji je impresionirao “šeike”, bez dlake na jeziku o…

Published

on

Marko Pršić, čovek koji je neizostavna karika u bilo kojem timu da je nastupao. Čovek bez koga se reprezentacija ne može prepoznati i na kraju, pre svega čovek bez koga nije zanimljivo biti u bilo kojem okruženju i kojeg je čast imati za prijatelja ili poznanika.

Nakon sezone koju je proveo na bliskom istoku u Kuvajtu, Marko Pršić je i pored restriktivnih pravila o angažovanju “stranaca” u klubu, izborio svoje mesto pod arapskim vrelim podnebljem i produžio ugovor sa “Al Arabi Sports Club” koji je doveo zajedno sa još jednim internacionalcem iz Srbije, Matijevićem, do drugog mesta na tabeli.

Postavili smo Marku par pitanja na koja nam je ovaj istinski profesionalac dao odgovore:

F.B.-Utisci o protekloj sezoni u Kuvajtu, osvojeno drugo mesto sa klubom na kraju sezone?

M.P.-Sama liga je izuzetno specifična. Ima 8 ekipa, od kojih svaka ekipa ima pravo da registruje 3 stranca, od kojih dva mogu da se skidaju i budu u protokolu, dok je jedan na tribini. Tako da ima minimum 16 stranaca u ligi i na neki način je fer liga pošto dosta zavisiš od domaćih igrača. Većina klubova u stručnom štabu ima Špance/Portugalce/Brazilce i samim tim napreduju svi klubovi odnosno reprezentacija.

F.B.-Da li su ispunjena tvoja očekivanja u klubu i da li si zadovoljan svojim nastupima?

M.P.-Ne želim da veličam svoj uspeh, ali je činjenica da od kada sam došao u klub da smo pre dve sezone igrali finale Kupa dok je prethodno finale Kupa bilo davne 2015. godine. Takođe smo prošle sezone prvi put u istoriji kluba bili drugi na kraju regularnog dela sezone od osnovanja lige, odnosno kluba 2008. godine što je po meni uspeh za klub i igrače.

Želim i ovako javno, znam da oni to neće ni čitati a samim tim ni videti ovaj intervju, da spomenem da mi je klub izašao maksimalno u susret, pošto sam imao problem sa zadnjom ložom i čuvena Marijana Kovačević je učinila sve što je u njenoj moći, tako da mi je krajem decembra produžila karijeru. Zahvalan sam svojim prijateljima što su me doveli do nje. Napominjem da sam imao brojne ponude drugih klubova iz Kuvajta i Saudijske Arabije ali pošto imam izuzetno korektan odnos sa predsednikom kluba, kao Galijani sa Ibrahimovićem, nisam imao srca da pređem u drugi klub. Smatran sebe skromnim likom i nikada nisam nešto posebno sebe isticao, ali živimo u takvom svetu gde pobeđuje “ja pa ja” tako da uživam maksimalno u klubu i već sada osećam kod njih status “legende”.

F.B.-Obzirom da si uz nova dva pojačanja kao treći stranac u klubu ostao a da je to prouzrokoval da se zbog ograničenja klub rastane sa Matijevićem, da li si po tebi opravdao očekivanja čelnih ljudi kluba?

M.P.-U klub su došla dva Španca, dva majstora, dva velika asa, Migelin i Borja, ali to nije nikakav problem za mene pošto me to dodatno loži i “pali” i verujem u sebe i u ove“x noge” koje imam. Iskren da budem, većina futsal “kritičara” se čudi kako opstajem i igram, kako i dalje trajem, uprkos dosta povreda koje sam imao, ali mi samo daju snagu da budem još jači i bolji u ovim godinama pa zato često kažem: “Dođi ti majstore, da te vidim kako bi se ti snašao.” Ovo nije vezano samo za futsal, već za bilo koju životnu situaciju.

F.B.-Možeš li predstaviti ambicije kluba u narednoj sezoni?

M.P.-Što se samog kluba tiče, za klub da se nadam da cemo uzeti neki trofej nakon 2013. kada je prvi i poslednji put osvojen kup.

F.B.-Pred tobom su reprezentativne obaveze koje si nažalost zbog povreda koje su te zadesile na najvažnijim takmičenjima, propuštao, tvoja očekivanja od reprezentacije Srbije kao kapitena u odsustvu Simića, odnosno zamenika kapitena i osobe koja daje primer svima?

Marko Pršić
Marko Pršić

M.P.-Što se tiče reprezentacije, grupa je izjednačena. Nažalost, mišljenja sam da smo sami sebi najveći protivnici. Ukoliko budemo pravi, ne igrao ja uopšte ili igrao 35 minuta po tekmi, ne sumnjam nijednog momenta u prolaz na SP. Tako kažem jer ne želim da ističem pojedince, ali kada se pogleda spisak igrača na koje možemo računati s pravom možemo da se nadamo i verujemo u najveći domet, a po mom misljenju i direktnom prolazu na SP.

Moram napomenuti ovo, čudni smo ti mi u futsalu, uvek smo kao neki favoriti, a na kraju jedva živu glavu izvučemo iz svega. Treba se otrezniti, uvek je potreban neki “refresh”, dobra je generacija, treba raditi, jako trenirati, naći motivaciju, energiju, želju. Tu sve staje i počinje!

Jedan tim, srcem svim. Idemo dalje…!

Bio je to Marko Pršić, koji je za kratko vreme stekao status legende u arapskom svetu dok na ovi prostorima to traje dugi niz godina a trajaće još nadamo se dugo!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.