Connect with us

Srbija

Kreće borba za osvajača Kupa

Published

on

Prva praktična borba za trofeje je pred igračima Ekonomca, koji će se nadmetati na završnom turniru futsal Kupa Srbije. Rival kragujevačkom timu u polufinalu biće branilac trofeja i aktuelni državni prvak, Loznica grad 2018 i po mnogima će to biti susret trenutno dve najkvalitetnije ekipe u našoj zemlji, dok će drugi par činiti Bečej 2003 i Beogradski FON.

Turnir počinje u petak, 21.aprila, u 18.45 je na programu prva, dok je za 21.00 čas zakazan drugi duel, a poprište zbivanja biće SBB hala „Jezero“.

Ono što je intresantno jeste da će u poluvremenu prvog meča u kome će se sastati Ekonomac i Loznica biti organizovana nagradna igra za posetioce, u kojoj je prva nagrada mobilni telefon poslednje generacije – IPhone 14. Ulaznice za sve utakmice su besplatne, a mogu se nabaviti na recepciji hotela „Zelengora“, kao i u vreme odigravanja utakmica u samoj hali, ograničenje je maksimalno pet karata po osobi.

Kupa

Kragujevački tim je u tekućoj sezoni veliki akcenat stavio upravo na Kup takmičenje, sa verom da na kraju može doći i do pehara namenjog najboljoj ekipi. Tokom poslednjih nekoliko dana sa ekipom trenira i kapiten Kristijan Vasić, koji se oporavlja od povrede i gotovo je izvesno da će biti u stanju da nastupi na turniru. Svi ostali igrači na koje računa trener Vidan Bojović su takođe izuzetno spremni motivisani da pred svojom publikom pruže i ono najviše šta mogu u ovoj sezoni. Ovi rivali su se nedavno, takođe u „Jezeru“ sastali u prvenstvenoj utakmici, koja je završena nerešenim rezultatom, 2:2, pri čemu je Ekonomac bio znatno bliži uspehu od koga ga je delilo 36 sekundi, kada je Loznica usela da izjednači.

Andreja Stojčevski

– U jednoj dobroj meri smo akcenat u tekućoj sezoni stavili na Kup takmičenje, smatrajući da to može da bude dobra polazna osnova za dalje uspehe trenutne generacije našeg kluba, od koje se dosta očekuje. Osvnovno će biti da, imajući u vidu prethodna dešavanja, ne dozvolimo ni trenutka opuštanja, da fokus mora da bude maksimalno izražen sve do bukvalno poslednje sekunde meča. U pripremi za završni turnir Kupa, nismo mogli da imamo kompletan sastav, zbog obaveza u reprezentativnoj selekciji i povreda, ali siguran sam da nam motiva ne manjka. Uzdam se dosta i u podršku sa tribina, verujem da će one biti ispunjene kao u dobu kada je Ekonomac beležio najveće uspehe. Mislim da smo u dva prvenstvena meča sa Loznicom bili ravnopravan rival, u kojima su nijanse odlučivale, ostaje da vidimo da li smo se dovoljno izdigli da sada uspeh pretekne na našu stranu, istakao je Vidan Bojović, strateg najtrofejnijeg srpskog kluba.

Loznica je ligaški deo sezone završila na prvom mestu, tako da će biti slobodna u četvrtfinalu doigravanja za prvaka. Dolazak u Kragujevac je rezervisala dana pre početka turnira Kupa, što znači da takođe ima velike ambicije i kada je ovo takmičenje u pitanju.

– Ekonomac je, ne sada da se razmećem komplimentima, svakako jedna od najboljih ekipa u zemlji, jedan mlad, perspektivan i vrlo pokretljiv tim, sa mnoštvom repreezentativaca u svojim redovima. Imajući sve to u vidu, smatram da je svaka ekipa sa 50 odsto šansi da dođe do pobede, koja će se žarko želeti na obe strane. I pored toga, ne mislim da će motivacija biti odlučujući faktor, već ispred toga je mogućnost nekog od rivala za većom rotacijom. Imali smo određenih pehova u vidu povreda igrača, pojedini su tek pre dva dana počeli sa treninzima, tako da ni to baš nije sasvim jasno sa kojm ćemo snagama nastupiti u Kragujevcu, gde očekujem jedan izuzetan ambijent, koji će samo ukrasiti završnicu takmičenja. Kao i u svakom meču do sada, idemo na pobedu, jasan je Marko Perić, koji je odnedavno u dvojakoj ulozi igrača – trenera u lozničkom timu.

U meču između Bečeja i Beogradskog FON-a, koji će početi u 21.00 čas, očekuje se dosta neizvesnosti, s obzirom da su i u ovom meču rivali približnih kvaliteta. Pobednici polufinalnih utakmica će u nedelju, 23.aprila od 18.00 časova u međusobnom duelu odlučivati o ovosezonskom osvajaču Kupa Srbije.

I.Pavlović

Foto: M.Lazarević / KMF Ekonomac

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.