Connect with us

Srbija

Kuršumlija čeka futsal spektakl, stiže Gvozdeni puk!

Published

on

KMF “Bele Crkve”, novajlija u Drugoj Futsal Ligi Srbije, sutra debituje u drugom po redu elitnom futsal takmičenju u Srbiji. Kuršumlija i osvajač prvog mesta u Trećoj regionalnoj futsal ligi “Istok” sa svojom vernom publikom, željno očekuju debitantski nastup protiv ekipe KMF “Gvozdeni puk” iz Niša, već možemo reći starosedeoca u ovom rangu takmičenja.

Predsednik KMF “Bele Crkve” gospodin Petar Dikić, uoči prvog nastupa svog kluba u Drugoj Futsal Ligi Srbije, koju će Kuršumlija pratiti nakon osvajanja prvog mesta u Trećoj Futsal Ligi RIS sa sedam bodova prednosti ispred KMF “Jagodina” posle 20 odigranih utakmica, dao nam je komentar sa osvrtom na prethodnu sezonu i ambicijama u sezoni 2023/24.

Što se tiče prethodne sezone i takmičenja u Trećoj Futsal Ligi RIS, mogu da kažem da smo odigrali najdominantniju sezonu do sad, što je i rezultiralo istorijskim uspehom za naš klub, plasmanom u Drugu Futsal Ligu Srbije. Nismo se opetrećivali nijednog trenutka i stvarali pritisak da, po svaku cenu, moramo da se plasiramo u viši rang. Znali smo da imamo kvalitet, ali nekad nije samo to dovoljno. Išli smo korak po korak, utakmicu po utakmicu i kada smo postali svesni da je vreme da sve podignemo na viši nivo, to smo i uradili. Uspeli smo da osvojimo Treću Ligu RIS po prvi put otkad postoji klub, od 2016. godine i da se plasiramo u Drugu futsal ligu. Veliki uspeh, kako za nas, tako i za našu Opštinu Kuršumlija.

Čast je biti član drugog po redu elitnog ranga i takmičiti se sa sjajnim ekipama. Naravno ne potcenjujemo nikoga, niti lige u kojima smo se do sad takmičili, ali smo jednostavno malo sazreli i dali sebi priliku da osetimo strast igranja u elitnijem rangu takmičenja. Ekipa je komplet iz Kuršumlije, pojačana jednim povratnikom u naš tim i nekim mladim snagama.


Momci vredno treniraju pod dirigentskom palicom novog – starog trenera Dragiše Trojanovića.

Trude se, slušaju, uče neke nove stvari, pokušavaju sve to da primene. Neće biti lako, svesni su momci toga, a i sam trener, kao i svi mi u klubu, ali Bože moj, nikom se nećemo predati, to je sigurno, igraćemo maksimalno u svakoj utakmici, samo da nas zdravlje posluži. Nemamo velika očevanja, tačnije i ne znamo koliko možemo da očekujemo. Ne opterećujemo se previše. Sigurno ćemo biti bogatiji za jedno ogromno iskustvo igranja u Drugoj ligi. Nadamo se dobrom plasmanu i velikoj borbi za svaki bod.

Prvu utakmicu igramo sutra u petak, 08. septembra od 19:00 časova protiv ekipe KMF “Gvozdeni puk” iz Niša i očekujemo da će publika biti naš igrač više. Svakako jedan veliki dan za naš klub, trudićemo se da s pravom uživamo u njemu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.