Connect with us

Euro

Miki “hobotnica”spasao “Orlove” katastrofe

Published

on

Petlovi očerupali orlove. Mogao je i tako glasiti naslov, pošto je u pravom smislu reči za Srbiju tako protekao ovaj meč u Lavalu. Galski petlovi su napokon došli do dugo iščekivanog revanša futsal reprezentaciji Srbije.

Mogao je ovaj trijumf Francuza u poslednjem meču kvalikfikacija grupe 9 Main Round za učešće na FIFA Futasl World Cup 2024 biti i ubedljiviji da na golu nije bila raspoložena “hobotnica” Miki Aksentijević. Sve do 16.minuta Aksentijević je držao rastrzanu i nepovezanu Srbiju u igri. Atakovali su Francuzi ali bezuspešno, zahvaljujući nesavladivom golmanu Srbije. Isto tako igrači Srbije su bezuspešno pokušavali da stignu do gola domaćih ali se sve to završavalo samo na pokušaju.

Kapitulirala je Srbija u 16.minutu nakon jednog odbitka. Mohammed šalje loptu pored ovoga puta nemoćnog Aksentijevića. Do kraja poluvremena nastavljen je “tango” Francuza ali je rezultat ostao nepromenjen.

Trgli su se igrači Srbije nakon pauze, međutim sve to je bilo kratkog daha. U 27.minutu Mouhoudine, nakon precizne dijagonale Guirioa sa leve strane, na drugoj stativi sprovodi loptu u mrežu u Srbije za 2:0.

Kao da su videli da je na pomolu katastrofa, zaigrali su igrači Srbije agresivnije. Međutim u tim trenutcima nije bilo nikog raspoloženog da isprati “radilicu” Rakića koji je neumorno špartao terenom. Oduzimao je Rakić lopte domaćinu, asistirao saigračima, ulazio u zonu šuta i šutirao. Ipak sve se završavalo samo na borbenosti i pokušajima. Doduše, iz nekog razloga, baš i nije u tim momentima bilo preciznih dodavanja na koje smo navikli. Dodavali su gosti igračima Francuske loptu kao na tacni ali ovi to nisu znali da iskoriste.

Na kraju bledo izdanje reprezentacije Srbije i više nego zaslužen trijumf Francuza za prvo mestu u grupi 9. Neuspešan put u Francusku za “Orlove” i drugo mesto na tabeli.

Francuska-Srbija 2:0 (1:0)

Orlove očekuju

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.