Connect with us

Srbija

Prša Jovanović o preuzimanju KMF “Novi Pazar”

Published

on

Vladimir Prša Jovanović
Photo: Futsal Balkan

Nakon ambiciozne najave zacrtanih ciljeva uoči starta sezone u KMF “Novi Pazar”, dovođenja najzvučnijih pojačanja i futsal vedeta u klub, došlo je, usled neočekivano (za ambicije kluba) loših rezultata i igre, do izvesnih promena u klubu.

Najpre su se iz Uprave kluba na angažovanju zahvalili Mateju Ćirki i Mladenu Kostiću. Potom je nakon 9 kola regularnog jesenjeg dela sezone i dodatna dva kola iz prolećnog dela, sa samo 17 osvojenih bodova iz 11 odigranih mečeva, pet pobeda, dva nerešena rezultata i četiri bolna poraza, došlo do još dubljih rezova.

Najpre je u smiraj godine iz kluba objavljeno da futsal legenda ovih prostora Marko Perić Perke, koji je u klubu uz ulogu igrača obavljao i trenersku ulogu, više nije na funkciji šefa struke. Nedugo potom, kao grom iz vedra neba je obelodanjeno da će na klupu KMF “Novi Pazar”, na desetogodišnjicu njegovog ulaska u elitni rang takmičenja u Srbiji, sesti Vladimir Prša Jovanović.

Novi strateg Novog Pazara aktuelni je i pomoćnik selektora futsal reprezentacije Srbije Dejana Majesa. Vladimir Prša Jovanović, simbolično se nakon 10 godina, vraća na “mesto zločina” u grad koji ga je prihvatio i zavoleo i da sa nekadašnjim saigračima a sada još uvek aktivnim igračima Sadovićem i Redžovićem, pokuša da lansira u futsal orbitu KMF “Novi Pazar” i Novom Pazaru donese titulu prvaka države.

‚‚Iz Uprave KMF “Novi Pazar” poručuju da je privilegija što će Novi Pazar za šefa struke imati trenera reprezentativnog kalibra a da im posebno imponuje što se radi o čoveku koji je kao igrač učestvovao u stvaranju istorije pre tačno deceniju. Dodaju da je Jovanović iskusni stručnjak i u ovom momentu jedan od najboljih u državi i regionu. Saradnja je dogovorena i pružena mu je puna podrška za ostvarenje cilja koji se dugo čeka u Novom Pazaru.‚‚-zaključili su iz kluba.

Novog izazova u karijeri svestan je i sam Jovanović, koji je za Futsal Balkan izjavio:

‚‚Moram reći da sam sa velikim zadovoljstvom prihvatio angažman kao trener KMF “Novi Pazar”, prevashodno zato što su nam se planovi poklopili. Ovaj anganžman je za mene lično velika čast i obaveza i daću sve od sebe da opravdam ono što se od mene očekuje. Radujem se radu sa igračima i zajedničkom napretku, kao i susretu sa navijačima kojih se uvek rado sećam iz perioda dok sam bio igrač kluba. Verujem da ćemo zajedno, a na čelu sa veoma agilnom Upravom KMF “Novi Pazar”, ostvariti uspeh i postići naše zacrtane ciljeve. Potencijal kluba je nemerljiv i neizmeran i radujem se izazovima koji nas očekuju.
Svima čestitam Novu godinu i želim puno zdravlja i sreće.‚‚
-zaključio je Vladimir Prša Jovanović.

Inače, KMF “Novi Pazar” kreće sa treninzima za nastavak sezone od 10.01.2024. godine uz za sada dva predstavljena pojačanja, Abdelnaser Mohameda golmana iz Egipta i Amira Zulića Zule koji je stigao iz FC “Sloboda Kompred” iz Tuzle.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.