Connect with us

Srbija

Strahinja Petrov žariće ponovo parketima Srbije uz poznatu sliku proslave pogotka koja je obišla svet!

Published

on

Strahinja Petrov, reprezentativac Srbije, nekadašnji najbolji univerzitetski igrač na svetu, na radost svih ljubitelja futsala, nakon više sezona provedenih u Italiji, vratio se u Srbiju u Beograd i očekivano izazvao pravi bum u prestonici kao i na futsal sceni Srbije.

Sada već bivši igrač Ciampino Futsal iz “Večnog grada”, univerzalac, levokrilni napadač, igrač koji ostavlja srce na terenu, Strahinja Petrov, dao je intervju za Futsal Balkan povodom njegovog novog angažmana i povratka na srpske parkete.

F.B-Razlog povratka u Srbiju je sigurno ono najlepše što čovek može doživeti?

S.P-Da, tačno tako. Pre 20-ak dana mi je supruga Jovana podarila dve prelepe ćerkice i nisam hteo da ovaj početni period njihovog odrastanja budem razdvojen od njih, već sam želeo da zajedno sa suprugom učestvujem u njihovom odrastanju jer to je zaista nešto najlepše u životu i bilo bi iluzorno reći da je išta preče od familije.

F.B-Za vreme provedeno u Italiji vežu te sigurno najlepše uspomene?

S.P-Vreme provedeno u Italiji je puno uspomena i lepih trenutaka i zauvek će biti u mom srcu. Svakako se nadam ponovnom povratku u Italiju u septembru.

F.B-Poznat si po tome da daješ sve od sebe na terenu, možeš li nam izneti tvoja očekivanja u prvenstvu?

S.P-Očekivanja su izuzetno velika. Odradio sam prvi trening sa ekipom i stvarno sam pozitivno iznenađen koliko je klub napredovao od kako sam ja otišao. Vreme će pokazati naše domete, ali imamo najviša očekivanja i u Prvoj Futsal Ligi Srbije i u Futsal Kup-u.

F.B-Najveći rivali u prvenstvu i da li je po tebi sada liga izjednačenija?

S.P-Postoji dosta dobrih ekipa i mislim da nekoliko ekipa, sa pravom, očekuje isto što i mi.

F.B- Za kraj, ostaje žal za propuštenom šansom u kvalifikacionoj grupi “B” za odlazak na FIFA Futsal World Cup?

S.P-Blizu smo bili i tako malo je falilo za uspeh. Futsal je napredovao u svim zemljama i uvek neke sitnice odlučuju. Treba dobro analizirati greške i da ih jednostavno ne ponavljamo u budućnosti. Imamo sad period od godinu dana da se još bolje spremimo za sledeće kvalifikacije za UEFA Futsal EURO.

Zahvaljujemo se Strahinji na odvojenom vremenu a nama preostaje da očekujemo početak prvenstva i vidimo na delu ovoga puta 3 “P” (Petrov, Petrašević i Pešić), koje će, u to ne sumnjamo, zajedno sa ostatkom tima u jednu odličnu celinu ukomponovati iskusni futsal lisac Igor Šošo.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.