Connect with us

Srbija

Saopštenje Kluba Malog Fudbala KMF SJENICA!

Published

on

Nakon utakmice 18.kola Treće Futsal Lige FS RZS u Sjenici između KMF “Sjenica” i KMF “Metalac Kolorado” koja je prekinuta u 30.minutu pri rezultatu 7:1 za domaću ekipu, dobili smo saopštenje od Uprave KMF “Sjenica” kao i dva kratka video zapisa sa parketa.

Naime, nakon što se ekipa KMF “Metalac Kolorado” u 30.minutu povukla sa terena posle jednog faula i gužve koja je tada nastala na parketu, sudije su posle obaveštenja od gostujućeg tima iz svlačionice da se zbog ugrožene bezbednosti neće vraćati na teren, sačekale propisanih 15 minuta i odsvirale kraj meča te je na semaforu ostalo 7:1 za KMF “Sjenica”. Ubrzo nam je stiglo saopštenje iz KMF “Metalac Kolorado” o dešavanjima dok vam sada iznosimo i drugu stranu priče:

Fudbalski nadigrani cirkuzanti žele cirkusom do bodova. Cirkus Kolorado u Sjenici.

Jednu divnu futsal predstavu u Sjenici prekinuli su Cirkuzanti iz Gornjeg Milanovca i tako opravdali naziv. Da su cirkuzanti a ne futsaleri moglo se naslutiti i u prvoj utakmici gde su se kao domacini bahato ponašali upravo oni koji sebe sada proglašavaju žrtvama, Aleksa Sredojevć i stariji Petrovic ( za šta postoji i video materijal).Potvrdu da je riječ o cirkuzantima smo dobili i na našem terenu gde je vec u prvom poluvremenu bilo 5:0 za domaću ekipu. Fudbalski razbijeni trazili su bilo sta kako bi isprovocirali publiku ili igrače i tako izazvali prekid utakmice, psovke upućene navijačima obojene nacionalizmom ( psovanje šiptarske majke), skidanje šorca, “vrckanje”, publici, samo su neke od stvari kojim su se služili ” Cirkuzanti”.

Publika ni jednog trenutka nije nasela na provokacije kao ni igrači, što se vidi po kartonima.Odnosno do prekida utakmice niti jedan žuti karton nije dodeljen. Upravo to je ono što demantuje navode ekipe iz Gornjeg Milanovca da su dobili startove bez lopte.

Očigledno navikli da igraju pred 3 navijača, bili su pogubljeni to što igraju pred 300 navijača, tako da se nisu snašli ni i drugom poluvremenu, primili su još dva gola i postigli jedan. Uvidevši da nisu kadri fudbalski se nadmetati sa superiornijom ekipom na terenu usledio je cirkus Kolorado u režiji Alekse Sredojevića.
Skidanje šorca prema publici, vrckanje i zavodjenje publike nije urodilo plodom jer naša publika nije nastrana i nema tih aspiracija, pogotovo ne prema Aleksi Sredojevicu. Ali molim Savez da povede računa o ponašaju igrača, jer u našoj publici dolaze žene i deca, i skidanje šorca prema publici je u najmanju ruku skandalozno. Za gore navedeno postoji snimak, koji će biti dostavljen.

Nakon neuspele provokacije publike, a sa željom da se izazove incident i prekid utakmice koji bi eventualno cirkuzantima išao u korist ubrzo je usledio.

Nakon jedne situacije tokom igre doslo je do grubljih startova obe ekipe, nakon dosudjenog faula, Aleksa Sredojevic je uputio psovku za šta biva odgurnut od strane našeg igrača. S’obzirom da se to nalazilo ispred klupe gostiju, svi njihovi igrači su poleteli ka terenu, da bi se guzvi priključili i naši igrači. Desetak sekundi je trajala guzva medju igračima da bi se nakon toga, samoinicijativno gosti povukli sa terena.

Tokom te situacije na terenu nije pao ni papiric od strane publike, na terenu su se nalazila samo sluzbena lica i igrači što potvrđuje i to da utakmicu nije prekinuo delegat niti sudije, vec ” cirkuzanti,” i to samoinicijativno. Za šta postoje adekvatne kazne, i nadam se da ce Savez po propozicijama i kazniti, samoinicijativno napustanje terena.

Sto se tiče same situacije odgovorno tvrdimo da je bilo samo guranja, bez bilo kakvih udaraca. Slike koje kruže po društvenim mrežama, a u režiji FK Metalac Kolorado i od Petrovica prave žrtvu su smešne jer posle laganijeg treninga telo igrača bude gore. Futsal je igra sa puno duela i naravno da na umornom telu postoje tragovi. Svaki od igrača na terenu je mogao napraviti iste slike kao on. Ali upravo na svom terenu u Milanovcu je Petrović bio taj koji je svaki put posle zvuzduka sudije se unosio našim igračima i odgurivao ih sto se i vidi na skimku. Pa se pitamo kako se desio taj preobražaj od hrabrog Petrovica do žrtve Petrovića?

Još jedna stvar kojom se služe cirkuzanti su spinovi i laži, ko god je došao u Sjenicu zna da nacionalizma nema, da je svaka ekipa bila dobro dočekana. Da nikada nece biti nacionalizma u našem klubu, da možemo deliti ljude samo na dobre i loše. I pored ovih dešavanja stava smo i da u samom klubu Fk Metalac Kolorado je više onih dobrih, ali na žalost uvek se istaknu oni manje dobri.Ali jasna nam je tendencija, da žele napraviti takvu atmosferu i traziti alibi za svojevoljno napustanje utakmice.

Ljagu i senku na naš klub ne može baciti nekoliko spinova i laži, jer to demantuju svi naši futsal prijatelji širom Srbije, gde se nije desilo da se neka ekipa pozalila na šta se žali u ovom meču fudbalski nemoćna ekipa FK Metalca.

Zasto bi mi trazili razlog za prekid utakmice dok vodimo 7:1?! Kazu cekali smo najmanji incident. A njihov incident je “sreca pa nije usla publika i sreca pa niko nije ozbiljnije povredjen”, traze od saveza da nas kazne zato sto niko nije povredjen i nije usla publika?! Nelogicno. Žao nam je što su nemoć na terenu preneli i van terena.

Sve navedeno ćemo dokumentovati snimcima, pa se voditi principom ako cirkuzant laže, rog ne laže.

S’postovanjem,
KMF SJENICA

Mi se nadamo da će se lopta spustiti i tenzije nastale nakon meča KMF “Sjenica” i KMF “Metalac Kolorado” stišati i da će na kraju futsal pobediti.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.