Connect with us

Srbija

Nemile scene u Sjenici, politiku i nacionalizam ostaviti ispred hale poručuju iz KMF “Metalac-Kolorado”!

Published

on

Nakon utakmice u Sjenici u okviru 18.kola Treće Futsal Lige FS Regiona Zapadne Srbije između domaće ekipe KMF “Sjenica” i KMF “Metalac Kolorado” iz Gornjeg Milanovca koja je prekinuta u 30.minutu, prenosimo vam izvorno službeno saopštenje iz KMF “Metalac Kolorado” čiji se tim povukao sa parketa nakon nemilih scena i evidentno ugrožene bezbednosti po igrače.

KMF Sjenica – FK METALAC KOLORADO 7:1 (5:0) prekid u 30-om minutu

“OVO NIJE FUTSAL”‼️

U utakmici 18. kola koja je trebala da bude pravi derbi između “domaćih” futsalera KMF Sjenice i naših futsalera FK Metalac Kolorada, već nekoliko dana pre utakmice, “domaći” su pozivali navijače na nešto drugo umesto na sportsko i fer navijanje, što se jasno vidi na priloženoj slici. Od samog ulaska u halu, bilo je očigledno da je organizacija bila loša – samo 6 policajaca bilo je prisutno među 300 navijača, ili bolje rečeno, huligana, koji su sve vreme vređali naše igrače na verskoj, nacionalnoj i političkoj osnovi – sve ono što ne bi trebalo da se dešava na sportskoj priredbi. Naši futsaleri nisu poklekli pod pritiskom i salvama uvreda, već su hrabro i junački podneli uvrede i nekorektno ponašanje “domaćih” futsalera, koji su ulazili u svaki duel preoštro, udarali bez lopte, i povlačili naše igrače, a naši igrači su i to sjajno podneli. Već od samog početka utakmice osećala se negativna atmosfera i napetost poput bombe, gde se samo čekao trenutak kada će eskplodirati.

KMF Sjenica je nametnula svoj tempo i iskoristila sve šanse koje su im se ukazale. Čak ni visok rezultat na poluvremenu nije ih sprečio da nastave sa “prljavom” igrom. Situacija se nije promenila ni u drugom poluvremenu, mi smo samo želeli da privedemo utakmicu kraju, bez obzira na rezultat, ali “domaći” futsaleri su kao da su čekali idealnu priliku da naprave incident, što se nažalost i dogodilo desetak minuta pre kraja meča.

Jedan faul na našoj polovini terena eskalirao je kada je jedan igrač Sjenice iz sve snage odgurao Sredojevića, koji je pao na parket. Za samo nekoliko sekundi stvorila se grupa “domaćih” futsalera koji su nasrnuli na našeg igrača koji je ležao na zemlji. Naši futsaleri su stali u odbranu našeg igrača, zaklonili ga svojim telima, ali Nemanja Petrović je iz te gužve dobio 3 udarca pesnicom od strane “domaćih” futsalera. Obezbeđenje je intervenisalo i razdvojilo ih, nakon čega smo odlučili da najlogičnije i najbezbednije rešenje bude povlačenje celog tima u svlačionicu i saopštenje konačne odluke da nećemo nastaviti meč, jer smo se osećali nebezbedno. Bilo je igrača koji su prvi put dobili šansu i posteno su bili istraumirani. Što se nas tiče, svaku ekipu smo ugostili na pravi način i najstrože osuđujemo ovakvo ponašanje.

Molimo savez da se na adekvatan način bori protiv ovakvih incidenata, koji nemaju mesta u sportu. KMF Sjenica je bila pristojno tretirana i apsolutno demantujemo navode da smo podigli tenziju na našoj utakmici u prvoj polusezoni u hali “Breza”. Bilo je oštrih duela, ali nikako nismo igrali nesportski, niti je ikome bila ugrožena bezbednost. Rezultat u ovoj je bio 7:1, ali to je najnebitnija stvar jer je sve palo u senku ovog nemilog događaja gde smo jedva izvukli živu glavu. Ne možemo ni da zamislimo šta bi se desilo da su navijači ušli na teren. Srećom, niko nije ozbiljnije povređen, a naš futsaler Petrović će biti podvrgnut lekarskim pregledima danas. MUP Sjenice nas je ispratio do izlaska iz grada, ali ni od toga nisu odustali “navijači” koji su nas pogodili nekim predmetom u kombi dok smo izlazili. Definitivno, ovakve stvari nemaju mesta u sportu i borićemo se uvek na pravi način, jer sutra može biti neko drugi. A mi… idemo dalje, trudićemo se da potisnemo ovaj dogadjaj, iako će biti teško i da se fokusiramo na utakmicu u petak protiv KMF Bajine Bašte, napred Kolorado!

Od Alekse Sredojevića, najiskusnijeg igrača ekipe, trenera i predvodnika novog mladog talasa “cirkuzanata” iz Gornjeg Milanovca, ekipe koja je iznedrila generacije futsalera poznatih širom regiona, dobili smo video zapis kao i fotografije koje pokazuju posledice i povrede igrača iz Gornjeg Milanovca nakon konstantnog vređanja svih igrača gostiju a naročito Jovice Petrovića koji je najgnusnije izvređan od protivničkih navijača i incidenta koji se desio oko desetak minuta pred kraj meča kada su domaći igrači fizički napali, udarali nogama, tri puta udarili pesnicom gostujuće igrače posle čega je gostujuća odlučila da se povuče sa terena i da ne izlazi zbog ugrožavanja bezbednosti pošto se nisu osećali sigurno:

Znamo i lično smo se uverili u gostoprimstvo i jedne i druge ekipe a naročito smo kao uredništvo upoznati sa time koliko je truda i sredstava Uprava KMF “Sjenica” uložila u razvoj futsala u svom mestu. Igrači koji su “eksplodirali” na ovom meču potpomognuti uvek punim tribinama, napravili su haos dok je prava sreća da publika nije ušla na parket te napravila još veći incident. Još više boli što su se nacionalizam i politika uvukli na parket ovog sporta, koji je u povoju i najviše zavisi od entuzijasta i naneli dozu negativnosti na Sjenicu a odluku čelnika FS RZS očekujemo kao i reakciju iz KMF “Sjenica”.

Neka pobedi futsall!!!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.