Connect with us

Liga Šampiona

Novo Vrijeme i Pula ispisali istoriju. Dobovec preko trnja do zvezda.

Published

on

Spuštena je zavesa na Main rundu futsal lige šampiona. Svi koji su tipovali na sigurice i prolaz favorita prošli su. U glavnom šeširu Elitne runde, u četvrtak 3.11. od 14:15 časova naći će se po prvi put dva predstavnika Hrvatske, kao i predstavnici Srbije i Slovenije.

U prvoj grupi koja se igrala u Belgiji, tri ekipe su završile sa po pet bodova. RSCA, Franca Jelovčića i Galeta Tomića zavrsio je kao drugi u grupi. Pored RSCA dalje su se kvalifikovali španska Palma, i Kazahstanski drim tim Kairat.

“Pula imala neočekivanu podršku sa tribina”

U Makarskoj je bilo vruće, ipak na kraju je bilo i “Večeras je naša vešta”, ali i “Noći Istarske”. Ekipe iz Hrvatske napravile su veliki potres na futsal mapi Evrope. Hrvatska će nakon Main runde, imati prvi put u istoriji i dva predstavnika u Elitnoj rundi lige šampiona. Pored ovih sportskih rezultata ceo futsal svet bruji o podršci igrača Makarske svojim sportskim takmacima iz Pule u toku zadnje, odlučujuće utakmice. RESPECT!!! Da ne ostane u senci ovih prelepih detalja iz Makarske, moramo napomenuti da je Sporting iz Lisabona osvojio prvo mesto u grupi dva.

U grupi 3, koja je odigrana na Malti, Dobovec je u poslednjem kolu obezbedio prolaz dalje kao trećeplasirana ekipa. Barcelona je kako se očekivalo, deklasirala sve protivnike. Da je futsal nepredvidiva igra, potvrdila je ekipa domaćina Luxol, koja je postavila i Maltu na futsal mapu, kao ozbiljnu destinaciju.

Benfika se lepo prošetala kroz Rumuniju i sa devet bodova zauzela prvo mesto u grupi četiri. Drugi su futsaleri Uragana, dok je treće mesto zauzeo domaćin,United Galati.

Mnogo više vatre bilo je u grupama od pet do osam, odakle smo dobili samo po jednu ekipu koja prošla u Elitnu rundu.

Lozničani su veliki korak napravili već prvog dana, kada su savladali domaćina grupe pet, Mostar SG. Mostarci su se nadali od poslednjeg trenutka da će Loznica kiksnuti, ali sigurnom igrom u naredne dve ukakmice KMF Loznica Grad je zabeležila sve pobede i kao prva u grupi prošla u nastavak takmičenja.

U Prištini, Fideršek sa svojim saigračima iz Piast Gliwice, lagano su savladali sve protivnike i kao prvi iz grupe 6 kvalifikovali su se za Elitnu rundu. Domaćin Liqeni imao je jednu pobedu i dva poraza i završio kao poslednji u grupi.

da li se italijani vraćaju???

Grupa sedam, u Litvaniji, dala je odogovor u posledenjem kolu utakmicom Kauno Žalgiris – Citta de Eboli ko prolazi dalje. Silno motivisani domaćini pomislili su da mogu dalje, ali im je italijanska ekipe rutinskom igrom i laganom pobedom raspržila sve nade.

FK Chrudim, Marka Radovanovića, pokazao je da se vraća opet na staru stazu, kada su bili redovni učesnici Elitne runde. Posao su im olakšali igrači Mimela koji su neočekivano poraženi od luksemburško-brazilsko-španske ekipe Differdange.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.