Connect with us

Liga Šampiona

Aladža srušio Orebro. Makarani slave prolaz…

facebook RSCA Futsal

Published

on

Poznati su već prvi učesnici Elitne runde futsal Lige Šampiona. RSC Anderlecht, Palma, Sporting, Novo Vrijeme,Barcelona, Luxol, Piast su nakon odigrane dve utakmice već obezbedili da se nadju 3.11. u glavnom žrebu, medju 16 najboljih ekipa u Evropi.

Ostale učesnike dobićemo nakon utakmica koje su na programu u subotu 29.10.

RSCA Anderlecht, Galeta Tomića i Franca Jelovčića odličnim partijama, protiv Kairata i Sporting Pariza obezbedili su plasman, u subotu igraju za prvo mesto protiv Palme, koja je takodje obezbedila prolaz. U slučaju poraza Kairata protiv Sportinga, biće to prvi put da se Kazahstanci nisu kvalifikovali za Elitnu rundu.

Novo Vrijeme je uz lisabonski Sporting putnik za Elitnu rundu. Treći putnik iz druge grupe traži se u utakmici izmedju Pule i Ayat. Kazahstancima odgovara i nerešeno. Pula je nakon odlične partije protiv Sportinga, u hrvatskom derbiju izašao kao poraženi (2:0 za Novo Vrijeme), pa u trećoj utakmici Mataja i ekipa moraju da jure pobedu.

U trećoj grupi Barcelona je kako je i očekivano već u elitnoj rundi, drugo mesto za sada i siguran prolaz dalje obezbedili su Maltežani za koju nastupa Dejan Bizjak. Ekipa Luxola prvo je odigrala nerešeno sa Dobovecom a onda je “iznenadila” holandskog šampiona Zvv Hovocubo 5:1. U posledenjem trećem kolu Luxol napada Barcelonu, dok za prolaz se bore Dobovec i Zvv Hovocubo. Slovencima je dovoljan i bod.

U četvrtoj grupi Benfika je sa šest bodova na korak od Elitne runde. U poslednjem kolu protiv rumunskog šampiona United Galatija, potreban joj je bod za prvo mesto u grupi. u drugom meču ukrajinski Uragan vadi vizu protiv madjarskog Haladaša. Najverovatnije ćemo imati pobedu Befike i Uragana, a treće mesto će osvojiti rumunski šampion.

Od pete grupe samo po jedna ekipa imaće prolaz u Elitnu rundu.

Loznica u petoj grupi sve drži u svojim rukama. Pobeda i nerešeno u zadnjoj utakmici obezbedje siguran prolaz. U slučaju poraza i pobede Mostaraca nad Arazom radiće digitroni.

Poljski šampion u šestoj grupi koja je igrana u Prištini obezbedio je prolaz sa tri pobede. Šampion Kosova Liqeni večeras će igrati samo za drugo mesto protiv beloruskog šampiona Stalista.

Sedma grupa dobiće pobednika u direktnom okršaju litvanskog prvaka Kauno i italijanskog Città di Eboli.

Najzanimljivije za kraj. Osma grupa u Skoplju je najzanimljivija. Tri ekipe teoretski mogu u naredni krug. Prvi na teren će slovački Mimel i luksemburški Differdange, u slučaju pobede Slovaci čekaju rezultat druge utakmice. U drugoj utakmici izmedju FK Churdim i domaćina Shkupija, česima će biti potreba velika pobeda, jer će odlučivati gol razlika.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.