Connect with us

Dijaspora

Futsal Klub Kalin odbranio titulu na 3.”ESV-WELS FUTSAL CUP 2023″!

Published

on

Završeno je treće po redu izdanje velikog i već tradicionalnog turnira u Wels-u pod nazivom 3.”ESV-WELS FUTSAL CUP 2023″ međunarodnog karaktera!

Ovaj gradić između Salzburga i Beča, u dva dana zaokupio je futsal javnost i definitivno postao centar na futsal mapi u Austriji, na koji će se u budućnosti gledati pažljivije. Za razliku od prethodnog 2.”ESV-WELS FUTSAL CUP” na kojem je u jednom danu učešće uzelo 24 ekipe, parketom kompleksa Sporthalle NMS Wels-Pernau prodefilovalo je na 3.”ESV-WELS FUTSAL CUP 2023″ i za titulu najboljeg se u dva dana nadmetalo 34 ekipa, sastavljenih od igrača okupljenih iz regiona zemalja u okruženju. Treba napomenuti da je 7 ekipa odustalo iako su najavile dolazak, ali iz opravdanih razloga su obavestili organizatora da neće učestvovati na ovom futsal spektaklu, tako da nije premašena brojka od 40 ekipa koliko se očekivalo. Obzirom da je ovo tek 3. po redu turnir, brojka od 34 ekipe ipak zvuči impozantno za dvodnevno okupljanje majstora magične igre na petoparcu.

U ta dva dana imalo se šta i videti i sigurno niko nije zažalio što se našao na mestu borbe za visoki nagradni fond u iznosu od 3800 eura.

Najpre fantastična organizacija, sve “pod konac”, gostoljubivost i profesionalnost na nivou a mečevi za pamćenje.

A u smiraj drugog dana turnira utakmice za najprobirljivije sladokusce.

Najpre osmina finala:

Potom je usledila borba za polufinale:

U polufinalu četiri najbolje ekipe su vojevale bitku za velikih 3800 eura.

I na kraju ono što se iškekivalo, veliko finale 3.”ESV-WELS FUTSAL CUP 2023″ u kojem su se sastale ekipe Futsal Klub Kalin, branilac titule, tim sastavljen od vrhunskih igrača iz Bosne i Hercegovine i sa druge strane terena ekipa Sopot-Beograd, koja se kao anonimus pojavila na turniru i već u uvodnim mečevima prvog dana turnira pobrala sve simpatije publike.

Na kraju, osvajač vredne nagrade od 2300 eura je postala iskusnija ekipa, branilac titule sa 2.ESV-WELS FUTSAL CUP 2022″ Futsal Klub Kalin, koja je nakon velike borbe, nerešenog rezultata na kraju regularnog dela meča, nakon izvođenja penala, savladala mlade igrače Sopot-Boegrada sa 3:2.

A da se dobar glas daleko čuje, govori i pisanje jednog portala iz Sopota koji je pisao o nastupu debitanata na ovom već prestižnom turniru.

najbolji strelac turnira je Milan Ilić iz ekipe Sopot Beograd.

PRVO MESTO: Futsal Klub Kalin

ESV-WELS

DRUGO MESTO: Sopot Beograd

ESV-WELS

TREĆE MESTO: Immo Als

ESV-WELS

NAJBOLJI IGRAČ: Ilija Simić (FK Kalin)

ESV-WELS

NAJBOLJI STRELAC: Milan Ilić (Sopot-Beograd)

ESV-WELS

NAJBOLJI GOLMAN: Aldin Beganović (FK Kalin)

Sve rezultate utakmica i pojedinosti o njima u dva dana ovog velelepnog futsal skupa možete pogledati na sledećem linku a mi se vidimo dogodine na sledećem 4.”ESV-WELS FUTSAL CUP 2023″ u još boljem i mnogobrojnijem takmičarskom izdanju a po najavama organizatora i sa mnogo većim nagradnim fondom!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.