Connect with us

BIH

Blago Gašpar: Očekuje nas težak posao

Published

on

Povratak Blage Gašpara u dres Hercegovine predstavljao je veliko iznenađenje za sve ljubitelje futsala pred ovu sezonu. Standardni reprezentativac Bosne i Hercegovine prevazišao je odavno kvalitetom futsal koji se igra u BiH ali početak sezone je bio košmaran za Gašpara i njegovu Hercegovinu.

Nizali su se porazi na početku ali uslijedio je čudesni let ove ekipe, te na kraju sezone imaju priliku doći do duple krune. Upravo je Gašpar prva violina tima iz Širokog Brijega, a njegovi driblinzi, golovi, način na koji igra, kupili su sve ljubitelje ove čarobne igre, i utakmice Hercegovine sve su gledanije. Pravo blago za tim Marina Ćorluke je Blago Gašpar, a nećemo pogriješiti da je blago za cijelu ligu jer mnoga djeca će zavoljeti ovu igru gledajući njega i njegove igre i ponašanje na terenu.

U prvoj utakmici finala kupa BiH, Hercegovina je savladala Radnik sa 4:3, a sigurno im ostaje žal za ubjedljivijom pobjedom jer su imali u jednom trenutku 4:1. Revanš susret igra se u Bijeljini u subotu:

  • U uzvratnoj utakmici finala kupa u Bijeljini očekujem jako tešku utakmicu, prije svega se nadam da ćemo se uspjeti oporaviti odnosno ostati zdravi, obzirom kako igramo finalnu utakmicu prvenstva 2 dana ranije. Mislim da o aktualnom prvaku ne treba trošiti puno riječi, iako nisu u formi koja ih je krasila lani, te u regularnom dijelu prvenstva, u prvoj su utakmici pokazali koliko su opasni, koliko im malo prostora treba i na kraju krajeva kakav karakter imaju. Definitivno je da su u svojoj dvorani favoriti protiv svakoga, međutim, smatram kako ćemo imati svoje šanse, ako budemo pravi, vjerujem kako možemo pokazati svoju kvalitetu i osvojiti kup.

Prije puta za Semberiju, Hercegovinu očekuje druga utakmica finalne serije za prvaka BiH. Velika pobjeda u Sarajevu sigurno im daje optimizam pred utakmicu u svojoj Pecari koja je iz utakmice u utakmicu sve punija:

  • U nastavku serije protiv Sarajeva očekujem tešku borbu, iako smo napravili break u Sarajevu te poveli 1-0 u seriji. Ekipa Sarajeva ima sjajnog trenera, koji je navikao i kroz igračku karijeru igrati takve utakmice, tako da nas očekuje težak posao, ekipa su koja se nikada ne predaje i sigurno da ih krasi kolektivna borba za svaku loptu, uz individualnu kvalitetu koju sigurno imaju. Naravno da smo svjesni koliko nam je bitno potvrditi break iz Sarajeva pobjedom na domaćem terenu, tako ćemo se i postaviti, pokušati dati svoj maximum i ići utakmicu po utakmicu, za titulu su potrebne tri pobjede, tako da nas čeka još “vatre” u finalnoj seriji. Vjerujem u svoju ekipu, kvalitetu sigurno imamo, pa tako s pravom možemo sanjati titulu.

Za kraj razgovora sa (po mnogima) najboljim igračem lige u ovoj sezoni, upitali smo ga da li je vjerovao u ovakvu sezonu svog tima:

  • Mislim da nitko u cijelom klubu, pa ni oni najoptimističniji, nisu očekivali kako možemo doći do borbe za trofeje, nakon onakvog katastrofalnog starta, pa čak bih rekao i katastrofalne cijele prve polusezone. Dolaskom pojačanja na pauzi, te ispravnim i krvavim radom, polako je sve krenulo prema gore. Anti Ćorluki i meni je trebalo dosta vremena da se priviknemo na naš futsal, kad smo nekako uhvatili konce i povezali se s ostalim suigračima, bilo je puno lakše. Najvažnije od svega, cijeli klub se nije predavao, mi igrači smo imali sve potrebne uvjete, radili smo mukotrpno, svlačionica je pokazala zajedništvo, vremenom smo dobili i samopouzdanje, a onda smo pred playoff svi skupa znali koliko smo opasni i počeli vjerovati kako možemo do kraja.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.