Connect with us

BIH

Kapiten Bahtić “Pred historijsku utakmicu”

Published

on

U nedjelju svi putevi vode u Sportsko-rekreacioni centar Tešanj,Bahtić i društvo imaju realne šanse za plasman u finale play offa,gdje ih sasvim izvjesno čeka “Bubamara”

Večeras smo obavili interviju sa kapitenom i jednim od osnivača ekipe “Futsal Team Tešanj”

1)Poraz u Livnu,Ali ne I ne nadoknadiv rezultat?

“Prošle sedmice u Livnu smo imali samo jedan cilj, a to je aktivan rezultat za revanš susret. Ta dva gola zaostatka nam bude dodatni imperativ pobjede,nadamo se pozitivnom ishodu u nedjelju i velikom finalu”.

Povratak Okića na teren protiv Livna Sto svakako raduje,ali I dalje SE vidi da vuče tu povredu..da li CE mozda biti 100%spreman za nedelju?

“Nermin Okić je uz Mirzeta Avdušinovića igrač koji nam najviše fali u ovim doigravanjima. Ako uzmemo u obzir da je riješio veoma bitne utakmice u Vakufu i Žepču onda sigurno imamo za čime žaliti. Povrede su sastavni dio igre, mi se zaista dobro nosimo sa svim povredama koje su nas stigle i moram priznati da iznenađujuće dobro guramo obzirom koliko smo uskraćeni igračkim kadrom u ovom play off-u. Mislim da će Mirzet Avdušinović biti nešto spremniji od Nermina Okića za nedjelju ali ni jedan ni drugi još uvijek nisu spremni 100% za ovaj nivo takmičenja”.

Mogla sE vidjeti nesto defanzivnija igra u Livnu..Da li misliš da je upravo pasivan višak presudio porazom?

” To je jednostavno bila zamisao našeg šefa stručnog štaba. Od prve do zadnje minute smo igrali po direktivi našeg trenera i njegovog iskusnog pomoćnika. Svi oni koji nas prate sigurno im je kristalno jasno da ovaj play off ne igramo kao inače. Igramo po prvi puta taktički. Ne idemo pod svaku cijenu napadački ni jednu utakmicu u gostima, nadajući se da kući možemo nadoknaditi relativno malen rezultatski nedostatak. To nas je dovelo do ovog historijskog uspjeha i nadam se da će nas uvesti i u veliko finale. Lopta je okrugla i u nedjelju su sve opcije moguće”.

Prisustvovao sam spektaklu protiv liliuma,vaši navijači su svakako vaše “najjače oružje

” To je definitivno tačno. To sam rekao i u izjavi nakon utakmice u Livnu. Naša publika je ono zbog čega postojimo. Siguran sam da neće postojati osoba koja nas u nedjelju neće podržati. Mislim da je ovo trenutak kada će se ujediniti i oni koji nas malo više vole i oni koji nas malo manje vole. Sada je trenutak kada Tešanj treba poslati najljepšu navijačku sliku futsal sceni u BiH. U to ne sumnjam niti jedne sekunde. Vjerujem u naše navijače. I vjerujem da će u nedjelju u Tešnju sve da gori. To je jedino sigurno”

Nekako po onome što sam uspio vidjeti,nedostaje “klasični golman” u ekipi. Eventualnim ulaskom u PL da li će te raditi na dovođenju čuvara mreže?

” Istina nikada ne igramo sa klasičnim golmanom na crti. Godinama gajimo poznati “višak”. Postali smo poznati u cijeloj BiH po famoznom višku. Ne planiramo mijenjati svoj identitet. Armin Hafizović je osoba sa kojom smo puno dobili u ekipi nakon odlaska u Evropu Semira Mujkića i Sanela Alispahića. Sjajno se uklopio i donio nam je mnogo toga dobrog. Ovoga puta mogu reći i kao kapiten i kao Predsjednik da ne postoji niti jedna jedina mogućnost da ga u skorijoj budućnosti diramo sa gola. Sa njim smo dobili neku sigurnost koja nam je godinama falila.

U većem dijelu utakmice u Livnu,niste imali odgovor na presing igru domaćih,činilo SE da nemate plan B?

“Kao što sam već ranije pominjao. Zamisao je bila da na pasivan višak dođemo do aktivnog rezultata za revanš. Utakmica je išla u smjeru najboljem po nas. Nismo imali potrebe za plan B. Davali smo loptu protivniku da igra, a mi čekali svoju priliku. Nažalost zadnjih pet minuta je bilo kobnih, tada je već bilo i kasno za plan B. Opet ponavljam zadovoljni smo prikazanim i u Tešnju idemo onako kako ste nas naučili gledati. Ofanzivno sa kišom golova. Prava tešanjska igra na višak. Sigurno dobra utakmica za sve one koji izdvoje svoje vrijeme i dođu u dvoranu.

Šta smatraš da će biti ključno u nedelju?

“Moje skromno mišljenje da će ključno biti greške svesti na minimum. Mislim da ćemo u napadu sigurno dati golove, ali je pitanje koliko ćemo ih greskama zabiti sami sebi. Najvažnije da budemo svoji, da odigramo domaćinsku utakmicu onako kako samo mi znamo.

Mnogi su vas vidjeli Kao favorita u ovom dvomeču,obzirom na briljantnu sezonu I sve što ste zajedno ostvarili.

“Slažem se. Mnogi su indicirali baš ovakve rasplete. Očito su bili upravu. Vidimo da je Bubamara već jednom nogom u finalu a da će drugi finalista biti upravo Tešanj ili Livno. Drago mi je da smo opravdali očekivanja i s’ obzirom na sve povrede koje su nam se desile odigrali jednu zaista sjajnu sezonu. Kao šlag na tortu ostaje ta utakmica u nedjelju iz koje moramo izvući svoj maksimum i pokušati Tešanj ugurati među dvije najbolje ekipe u Federaciji. To bi zaista bio jedan nevjerovatan rezultat za naš klub obzirom da postojimo tek tri godine i da svoju strukturu zasnivamo na nekim svojim idejama i domaćim momcima bez ijednog jedinog “bogatog” pojačanja.

Poruka za kraj?

” Prije svega bih zahvalio svim našim sponzorima koji nam omogućavaju da pokažemo ono što znamo, zatim bih se zahvalio svim svojim saigračima koji su pokazali kako izgledaju pravi strastveni ratnici i koji su za ovaj klub dali i daju zadnji atom snage, a na kraju posebno hvala našoj tešanjskoj armiji i našim navijačima koji su mi ovu sezonu učinili nezaboravnom.

Još jednom pozivam sve u nedjelju u 20:30h u JU SRC Tešanj!

Dođite i budite naš šesti igrač,samo zajedno možemo napraviti velike stvari.

Radujemo se svakom od vas i nadamo se da ćete kao i inače napraviti najluđu atmosferu u kojoj ćemo svi zajedno uživati.

Mi vas čekamo na starom mjestu”.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.