Connect with us

BIH

Mostar i Bosna Kompred otvaraju novu sezonu

Published

on

FC “Mostar SG” i MNK “Bosna Kompred” iz Tuzle otvoriće danas novu sezonu Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine utakmicom u dvorani Midhat Hujdur – Hujka u Mostaru koja je zakazana za 18 časova.

Ekipa Mostara ulazi u novu takmičarsku sezonu sa istim ambicijama kao i prethodnih godina, a to su dupla kruna i što bolje izdanje u Ligi šampiona. Igrački kadar nije se mnogo mijenjao pa će igru Mostaraca i dalje nositi Mario Aladžić, Nermin Kahvedžić, Bilal Jelić, Slobodan Rajčević uz podršku novih igrača Vedada Jašarevića i Admira Čorhodžića i dvojice internacionalaca iz Irana Amira Ahmadpoura i Hameda Kodaeia. Klub su tokom ljeta napustili golman Stanislav Galić i Vladan Vesić.

Bosna Kompred u novu sezonu ulazi sa istim igračkim kadrom kao i prethodnu godine ali zbog povreda nisu uspjeli odraditi pripreme kako su planirali pa prave rezultate očekuju tek u drugom dijelu sezone. Iz kluba ističu da je Mostar SG favorit pred utakmicu ali da se oni idu nadigravati do posljednjeg momenta meča.

U preostalim mečevima prvog kola sastaju se:

Brotnjo – Sarajevo

Radnik MD Šop – Salines

Konjic – Sloga

Hercegovina – Doboj

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.