Connect with us

BIH

Boba i Aladža saglasni:…

Published

on

Osvrt na novu sezonu lige Bosne i Hercegovine, predstojećeg domaćinstva Lige Šampiona, ali i komentar na reprezentativni ciklus svoj komentar dali su nam Slobodan Boba Rajčević i Mario Aladžić.

” U ligi nemamo konkurenciju, očekujemo prolaz u narednu rundu Lige šampiona”

Možete li da prokomentarišete utakmicu na premijeri protiv Bosna Kompred?

Najava prvog kola

B.R.: Što se tice domaćeg prvenstva tu smo apsolutni favoriti sa kojom god ekipom da igramo i na kojem god terenu. Ne bežimo od uloge favorita i svaka utakmice sem pobede u domaćem prvenstvu je za nas neuspeh.

M.A.: U utakmicu protiv Bosne Kompred ušli smo maksimalno ozbiljno, na vrijeme otvorili protivnika i kontrolisali utakmicu od početka do kraja, zbog takvog pristupa i sam rezultat je ovakav kakav jeste.Zadovoljan sam pristupom i zalaganjem svih igrača.

Šta očekujete u prvenstvu i ko su Vam glavni konkurenti za titulu?

B: Mislim da sam i na ovo pitanje odgovor dao u prethodnom odgovoru… Mislim da mi prednjacimo sto se tiče kvaliteta a da su ostale ekipe podjendake… Vakuf,Radnik,Salines oni će po meni voditi borbu za drugo mesto pred play off… ali dugo je prvenstvo pa ćemo videti da li sam bio upravu. 

M.A.:Naš cilj i ove godine je dupla kruna, a od konkurenata možda bih mogao izdvojiti Slogu i Radnik, mada sam mišljenja da smo dosta kvalitetniji od svih.

U narednom periodu očekuje Vas i liga Prvaka u Mostaru, koja su očekivanja?

B.R.:Liga šampiona je specifično takmičenje gde nema loših ekipa,tako da očekujem jednu tvrdu i neizvesnu grupu,gde su šanse svima podjednake za prolaz dalje. Najbitnija je prva utakmica, pa onda svaka sledeća…

M.A.: Očekuje nastup u Ligi šampiona, gde imamo prednost jer smo dobili domaćinstvo, sve ekipe u grupi su kvalitetne ali spremni smo za te nastupe i mišljenja sam da možemo proći grupu što nam je i cilj.

Kako su se iranci uklopili u ekipu?

B.R.:  Ja sam sa njima odradio samo dva treninga tako da ne mogu da ocenim to,ali generalno mislim da im treba dati vremena da se uklope i pokazu svoje pravo lice i kvalitet.

M.A.: U prelaznom roku napustili su nas Vesić Vladan i dugogodišnji golman Galić Stanislav, zadržali smo kostur ekipe i uz nova pojačanja sigurno smo još jači nego prošle sezone. Tu su i dvojica internacionalaca iz Irana koja su se dobro uklopila u naš sistem i mislim da će nam doneti sigurnost na golu i lucidnost i brzinu u napadu. Ekipa ih je odlično prihvatila.

Za kraj kako komentarišete nastup reprezentacije u prethodnom ciklusu?

B.R.:Reprezentacija Srbije je na dobrom putu u ovoj grupi kvalifikacija i mislim da još jednom pobedom nad Norvežanima možemo obezbediti direktan prolaz u sledeću grupu,ali naravno kako god da se završi ta utakmica u novembru,mi u martu u Francusku idemo po pobedu. Ne treba zaboraviti da Srbija u istoriji futsala jos uvek nema poraz od te reprezentacije.

Srbija sa četiri boda očekuje Norvešku

M.A.:Doživjeli smo dva poraza, svi su saglasni da smo sigururno zaslužili barem neki bod. Činjenica je da smo svi počeli sa priprema u periodu nastupa i nismo sigurno bili na svom nivou. Nada još uvek postoji,na nama je da pokažemo u preostalim utakmicama da možemo da slavimo i prodjemo dalje.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.