Connect with us

BIH

Prvo veliko pojačanje za FC Lilium

Published

on

FC Lilium iz Doboj Istoka predstavio je jučer svoje prvo veliko pojačanje za narednu sezonu. Na lijep način su upoznali sportsku javnost i svoje navijače da će u sljedećoj sezoni biti jači za bivšeg reprezentativca Bosne i Hercegovine, virtuoza sa loptom, Avdu Huskanovića.

Tim iz Doboj Istoka je igrao odlično u prethodnoj sezoni, u kojoj su zaustavljeni u pohodu na Premijer ligu od favorizovanog Tešnja u četvrtfinalu doigravanja. Pokazali su da imaju dobar tim, a dovođenje iskusnog Huskanovića je pokazatelj da i u narednoj sezoni žele biti konkurentni u borbi za Premijer ligu BiH.

Rođeni Gračanlija ostavio je najdublji trag u svom rodnom gradu gdje je deset godina bio jedan od najboljih igrača Kaskade, koja je u to vrijeme bila odličan premijerligaš. Povremeno je dobijao pozive i na reprezentativna okupljanja, a nakon što je Kaskada napustila elitni rang bh. futsala, krenuo je put Doboja gdje se zadržao dvije sezone. U narednoj sezoni umjesto Doboja na treninge i utakmice će u Doboj Istok, a sigurno je i za njega ovo lijep izazov i uloga, da svojim znanjem ojača ekipu Liliuma i pomogne da naprave iskorak u odnosu na učinjeno do sada.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.