Connect with us

Crna Gora

Samba u režiji Titograda!

Published

on

Samba će se igrati u režiji KMF “Titograd”. U nastavak prvenstva KMF “Titograd” ulazi sa istim ambicijama kao i poslednjih godina a to je odbrana titule prvaka Crne Gore. O planovima i ambicijama kluba za predstojeće obaveze razgovarali smo sa Zoranom Milaševićem, vlasnikom i trenerom KMF”Titograd”.

Samba
Zoran Milašević

FB: Nekako smo poslednjih godina navikli da Titograd uvijek ulazi sa oreolom favorita u prvenstvenu trku. Da li smatrate da je i sada tako?

ZM: Kao lideri nakon jesenjeg dijela prvenstva i kao aktuelni i šestrostruki prvaci Crne Gore uvijek imamo najveće ambicije. Tako je i sada i ne bježimo od uloge favorita i spremni smo da se nosimo sa tim.

Konkurenti za viši kvalitet

FB: Čini se da su neki od vaših konkurenata, prevashodno mislim na klubove iz Ulcinja koji su na tabeli odmah iza vas, bili vrlo aktivni u prelaznom roku i da su uložili maksimum napora da se sa Vama upuste u borbu za titulu. Kako komentatišete tu činjenicu i kakav je bilans prelaznog roka u Titogradu.

ZM: Zaista cijenim ono što rade i KMF Ulcinj i KMF Dolcinijum. Isti su pokazali i u prvom dijelu sezone da imaju ozbiljne ekipe. Uz nova pojačanja kako u igračkom tako i u štručnom kadru pokazali su ozbiljne namjere i moram reći da je to novi kvalitet naše lige koji će donijeti puno kako reprezentaciji tako i futsalu uopšte u Crnoj Gori. Međutim, ja ne bih naše konkurente u borbi za titulu tražio samo u ekipama iz Ulcinja. Ne smijemo zaboraviti ekipe koje imaju zaista kvalitetne sastave, sada dodatno pojačane, sposobne da se bore do samog kraja. Tu prije svega mislim na KMF “Brskovo” i KMF “Bajo Pivljanin”. Potom tu su i uvijek neugodni Studentski dom, Nikšic, Pruška… Sve to garantuje neizvjesno prvenstvo do samog kraja.

Samba sa De Limom

FB: Ilija Mugoša je prešao u redove Ulcinja. Da li je bilo još odlazaka a ono važnije i dolazaka u klub?

ZM: U ovom prelaznom roku smo ostali bez trojice vaznih igrača Mugoše, Gojačanina i Savovića. Sve smo to pokušali da nadomjestimo igračima koji su budućnost crnogorskog futsala. U naše redove su došli dva reprezentacivca U-19 selekcije Crne Gore Lazar Čogurić i Milovan Ćetković. Od njih očekujemo da dodatno zaoštre konkurenciju u ekipi koja u svom sastavu pored njih ima i 9 aktuelnih seniorskih reprezentativaca Crne Gore. Pored njih naš član je postao i brazilski internacionalac Luis Eduardo De Lima. Igrač koji došao iz Litvanije i koji treba da nam donese kvalitet više u našim namjerama da odbranimo titulu i da konačno idemo stepenicu više u evropskim nastupima.

FB: Hvala Vam na izdvojenom vremenu za Futsal Balkan i možda za kraj neka poruka za sve ljubitelje futsala u CG?

ZM: Hvala vama na svemu što radite na popularizaciji futsala ne samo u CG. Svim onim koji prate našu ligu bih poručio da gledaju uživo naše takmičenje, uživaju po prvi put u majstorijama igrača van CG i daju podršku svojim klubovima jer samo na taj način ćemo svi zajedno uspjeti u namjeri uzdignemo ovaj sport na mjesto koje mu pripada.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.