Connect with us

Crna Gora

Ulcinj u “niskom startu” očekuje drugi deo

Published

on

“Ulcinj-Ulqini” nastavak sezone Prve Futsal Lige Crne Gore dočekuje kao drugoplasirana ekipa. O klubu i ambicijama u drugom dijelu prvenstva, govori nam kapiten ekipe, iskusni Alović.

Ulcinj punih 15 godina nije posjedovao futsal klub, nakon gašenja Futsal kluba “Teuta” i pored brojnih talenata i znalaca koje posjeduje ovaj grad. Da se to promjeni odgovoran je Alović Adi koji je i nastupao za “Teutu” a uspješnu karijeru gradio u klubovima Albanije i Kosova punih 10 godina! Naime zahvaljujući Adiju Aloviću osnovan je “Futsal klub Ulcinj-Ulqini” koji je u 100% vlasništvo Opstine Ulcinj. Tako se futsal vratio u naš grad i biće veoma važan faktor u Crnogorskom futsalu!

Ulcinj Adi Alović

Krenulo se od nule

Kao debitanti u ligi takmičarske 2019/20 godine bili smo učesnici play-offa za šampionsku titulu. Dok nam je naredne godine play off izmakao za 2 boda. Tako da smo ove takmičarske sezone ozbiljno pristupili organizovanju kluba. Uz pomoć opštine koja je generalni sponzor kluba i privatnog sektora koje su obezbjedili Presjednik kluba Albert Salaj i direktor Gezim Haxhibeti.

Ulcinj ove sezone za preokret

Ozbiljan rad i obezbijeđena sva sretstva dovela su do značajnog rasta ambicija naše ekipe i ozbiljnog pristupa. Naša ekipa se na polusezoni nalazi na drugom mjestu na tabeli od 14 timova. Sa 1 bodom zaostatka od dugogodišnjeg šampiona ekipe Titograda ambicije kluba su veoma jasne i visoke. Želimo da vratimo futsal u Ulcinj i obradujemo veliki broj ljubitelja iz našeg grada a cilj je osvajanje šampionske titule i predstavljanje našeg grada i kluba u evropskim takmicenjima!

Tu su i fantastična pojačanja!

Na polusezoni uprava kluba je dovela zvučna imena kao što su iskusni Ilija Mugoša i Eldin Ćorović reprezentativci Crne Gore. Kao veliko pojačanje iz inostranstva doveden je reprezentativac Kosova i igrač Sparte iz Praga Drilon Maxharaj. Takođe klubu su se priključilo i nekoliko domaćih igrača koji su došli sa velikog fudbala odnosno starijeg brata “Otrant Olimpika” koji je takođe u vlasništvu Opštine Ulcinj.

Spoj mladosti i iskustva!

Kao iskusnom i provjerenom strategu, kormilo kluba predato je Nikoli Peroviću, koji će kao trener voditi ekipu do tilule. Od nemjerljivog je značaja to što naš klub ima skoro sve domaće igrače. To je sklop mladosti i iskustva, koji ozbiljno pristupaju radu. Takođe veliku podršku pruža velikobrojna publika koja daje krila u ostvarivanju našeg cilja. Nadamo se da ćemo ostvariti naše ciljeve da naš grad u kolektivnom sportu bude prvak države. 

Ulcinj to zaslužuje i može!

Sportski pozdrav od Futsal kluba “Ulcinj-Ulqini”!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.