Connect with us

Omladinska futsal reprezentacija

A o mladim nadama brine Marko Gavrilović

Published

on

Orlići pred španiju. Utakmice sa Hrvatskom, Marko Gavrilović
Instagram Marko Gavrilović

Selektivnim treninzima za U-19 futsal reprezentaciju Srbije koji su održani u ponedeljak 26.12.2022. u Požarevcu smo podvukli crtu na 2022. godinu. Time smo jasno definisali na koga sve možemo da računamo u martu u kvalifikacijama za EP.

Budućnost postoji

U nastavku selektor U-19 futsal reprezentacije Srbije navodi:

Dosta novih dečaka i igrača koji su ove zime krenuli kroz futsal lige mladih da se bave futsalom je bilo na treninzima.

Pored tek nekoliko treninga i utakmica u klubovima, neki su pokazali da uz kvalitetan rad mogu jednog dana biti ozbiljni futsal igrači.

Mi nemamo puno vremena do marta ali to što imamo ćemo maksimalno iskoristiti da se spremimo dobro. Najpre fizički a onda i taktički i da probamo da napravimo čudo i kvalifikujemo se na EP. Utakmice u decembru su pokazale koliko još stvari ne štima u našoj igri. Sa druge strane i da kada odigramo jednu utakmicu na našem maksimumu da niko nije nepobediv pa čak ni Italija koja je imala 12 igrača koji igraju seniorske futsal lige širom Italije. Nakon dva jako loša meča i ubedljiva poraza od Francuske i BiH uspeli smo da se izdignemo i odigramo jedan taktički dobar meč da ga kontrolišemo od početka do kraja i na kraju ubedljivo savladamo Italiju. Da bi otišli na EP moramo da odigramo tri meča na tom nivou kao protiv Italije u četiri dana.

Da li je to realno?

Ako se nastavi sa praksom sa treninzima u klubovima dva puta, jednom ili nijednom nedeljno onda nam šanse nisu velike. Ceo stručni štab reprezentacije radi sve što je u našoj moći da tu situaciju promeni.

Igrači su dobili program treninga od kondicionog trenera pa ćemo probati da na taj način nadomestimo manjak treninga u klubovima. Videćemo kakvi ćemo biti u januaru u Pazovi u prijateljskim mečevima protiv Hrvata. Potom i u februaru protiv šampiona Evrope Španije. Verujem da će se naš rad koji svakodnevno ulažemo videti i da ćemo biti bolji nego u decembru.

Svakako, nastavićemo sa novim programima trčanja i dodatnih treninga sve do kvalifikacija. Znam da teško nešto može nadoknaditi rad sa loptom i utakmice po klubovima ali u ovom trenutku nemamo drugo rešenje.

U martu će se videti sve

U odnosu na taj turnir spisak igrača je promenjen. Na novom spisku će biti novih imena kao i povratnika u tim.
Zahvalio bih se kordinatoru za futsal i ženski fudbal u FSS Bojanu Đuri Pavićeviću na velikoj podršci. Naročito na tome što nam je obezbedio maksimalan broj mogućih okupljanja do marta. Radimo naporno i nadamo se najboljem u martu. Pozivam ovom prilikom sve ljubitelje futsala da dođu u martu u Vrnjačku Banju od 22-25. i da nas podrže.

Puna Hala bi bila ovim dečacima velika pomoć na putu ka ostvarivanju ciljeva kojima svi težimo.

U martu u-19 futsal selekcija Srbije igra kvalifikacione mečeve za odlazak na EP

Želim svima pre svega puno zdravlja u narednoj godini. Sve ostalo će biti onako kako svojim radom i trudom zaslužimo.

Živi i zdravi bili!

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Omladinska futsal reprezentacija

Zadovoljavajući rezultat Orlića na prvim prijateljskim utakmicama

Published

on

By

Futsal omladinska reprezentacija Srbije (U19) odigrala je dve prijateljske utakmice u Kečkemetu sa domaćom selekcijom Mađarske.

“Kao što smo i očekivali, bile su ovo dve odlične provere za nas. Imali smo dosta hendikepa pred odlazak u Madjarsku. Stojanović i Đorđević su ostali u Srbiji zbog bolesti, Todosijevic je dobio temperaturu u Mađarskoj pa je igrao samo drugi meč. Da situacija bude još lošija po nas, povredili su se Makivić i Lazarević na prvom meču, tako da je lista problema bila preduga. I pored svega, pokazali smo karakter, probali stvari koje smo radili na treninzima i decaci su prvi put imali mečeve ovakvog intenziteta i kvaliteta.
Pokazali smo karakter i to obećava, ali smo još daleko od željenog i potrebnog nivoa igre. S obzirom, da smo maltene tek počeli sa radom i da su ovo prvi mečevi,ovo je prirodno. Momci se već sutra vraćaju u klubove a nas u aprilu očekuju nove utakmice i prilika da nastavimo sa radom.” – rekao je selektor Gavrilović za Futsal Balkan.

Bile su ovo prve dve provere izabranika selektora Marka Gavrilovića, a u aprilu očekuju ih nove provere.

Continue Reading

Omladinska futsal reprezentacija

Dve prijateljske utakmice protiv selekcije Mađarske

Published

on

By

Nakon prvog okupljanja nove generacije Orlića u decembru napravljen je spisak od 3 golmana i 13 igrača koji su pozvani za dve prijateljske utakmice futsal reprezentacije Srbije u Kečkemetu 28-29. februara.

“Vreme je za prve prijateljske utakmice generacije 2006/07 i lično se veoma radujem tome. Naši dečaci nemaju puno odigranih futsal utakmica i svaki trening i meč su prilika da ti momci nauče nešto novo, napreduju i da polako stvaramo tim koji će nas predstavljati u kvalifikacijama za EP koje se igraju u martu 2025. godine.

Mađari imaju prvu omladinsku i prvu kadetsku ligu koje broje po 14 klubova i u kojima momci koji se takmiče odigraju 26 utakmica od septembra do maja svake godine. Napravili su dobru bazu mladih igrača i povećavaju je iz godine u godinu. Kako čujem, žele da dobiju i organizaciju Ep za reprezentacije do 19 godina i da na taj način još više unaprede razvoj futsala u mlađim kategorijama.
Sa ovom generacijom Madjari su imali nekoliko okupljanja do sada a odigrali su i dva prijateljska meča protiv Slovačke. Iako njihovi igrači imaju više futsal iskustva, mislim da je Mađarska selekcija kao i naša, ekipa u stvaranju, pa smatram da je to odličan protivnik za nas u ovom trenutku. Nadam se da će nam svi igrači sa spiska doći zdravi. Želimo da svi momci dobiju šansu, da upišu prve minute u nacionalnom dresu i da kroz nekoliko dana treninga i dve utakmice pokažemo talenat, ideju u igri i smer kojim želimo da idemo dalje.” rekao je selektor Marko Gavrilović za naš portal

Reprezentacija se okuplja u subotu 24. februara u Kući fudbala u Staroj Pazovi. Tu će biti na pripremama do ponedeljka 26. februara kada je planiran odlazak u Madjarsku. Prijateljske utakmice se igraju u sredu 28. februara(18h) i u četvrtak 29. februara (13h) u Kečkemetu.

Continue Reading

Omladinska futsal reprezentacija

Prvi let nove generacije “orlića”!

Published

on

By

Nakon selektivnih treninga koji su obavljeni tokom decembra i u kojima su testirani igrači klubova iz svih regiona, napravljen je spisak od 4 golmana i 16 igrača koji su pozvani na prvo zvanično okupljanje futsal reprezentacije Srbije u hotelu Šumarice u Kragujevcu od 25-27. decembra.

“Trudili smo se da iskoristimo maksimalno vreme koje smo imali na raspolaganju i da postavimo neka pravila i obrasce ponašanja kako na terenu, tako i van njega. Praznog vremena i odmora nije bilo, momci su gledali video primere, trenirali i opet u krug. Bilo je to tri dana u kojima su bili posvećeni totalno futsalu. Dobili su mnogo novih informacija, stvari na kojima moraju da rade svakodnevno do prve sledeće akcije i smernica za budućnost.
Vidljivo je da nemamo futsal iskustva i puno futsal elemenata jer nam je velika većina igrača od skoro u futsalu, ali kvaliteta ima, volje i želje za radom i napretkom isto i to je jako bitno.
Biće, siguran sam na putu do kvalifikacija (mart 2025.) mnogo uspona i padova, pobeda i poraza, ali ja sam jako optimističan da ova generacija može napraviti ozbiljan rezultat a i da iz nje može izaći i nekoliko budućih A reprezentativaca.
Dalek je to put, tako da, ajmo polako, dan po dan i korak po korak!” – rekao je selektor Gavrilović za naš portal.

Continue Reading

Najčitanije

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.