Connect with us

Omladinska futsal reprezentacija

Poljska bolja od Orlića u prijateljskim utakmicama

Published

on

Omladinska futsal reprezentacija Srbije u19 poražena je u oba meča od selekcije Poljske. U prvom susretu koji se igrao u Požarevcu, gosti su slavili rezultatom 4:2, dok u meču koji se igrao u Smederevu, Poljaci su slavili rezultatom 5:1.

“I u drugom meču su Poljaci bili bolji i zasluženo nas pobedili. Za razliku od prvog meča, gde smo dobrom energijom i solidnom koncentracijom parirali dobar deo meča Poljacima i bili ‘blizu’, u drugom meču je postojao samo jedan tim na terenu.
Evidentan je problem fizičke pripremljenosti i to je nešto što je rešivo u relativno kratkom vremenskom periodu. Ovako fizički nepripremljeni ne možemo da uradimo ni četiri kvalitetna treninga u četiri dana, a kamoli da očekujemo da u četiri dana u martu u kvalifikacijama odigramo tri meča protiv kvalitetnih protivnika i pobedimo ih.
Momke za ovo sada ne krivim. Od skora su u futsalu i nisu bili svesni šta sve zahteva igranje u reprezentaciji i koji je to nivo u poredjenju sa našom Futsal ligom mladih. Rezultat u Mađarskoj ih je poneo i omeo. I pored brojnih razgovora i video analiza nisu bili svesni koliko smo daleko od nivoa potrebnog da uopšte budemo konkurentni dobrim evropskim reprezentacijama u ovom uzrastu. Sad su svesni. Nakon ovoga, ako sledeći put dođu na okupljanje u ovakvom stanju biće vraćanja kući sa okupljanja i promena.
Mi iz stručnog štaba smo i nakon Mađarske bili svesni svih problema u igri i znali šta nas čeka. Koliko god da porazi nikome ne prijaju, pogotovo ne ovako ubedljivi, dobro su nam ove utakmice protiv Poljaka došle jer će sada svi da shvate gde nam je trenutno mesto. Ok, falilo nam je dosta igrača i bili smo hendikepirani time ali pošto sam ‘svaki dan’ sa tim momcima siguran sam da bi ostavili bolji utisak u ova dva meča ali da bi nam ostali isti problemi koje imamo i sad. Znam da će biti još poraza do marta, možda još i ubedljivijih ali isto tako sam siguran da ćemo u martu u kvalifikacijama biti neuporedivo bolji nego što smo sad.
Da me neko pogrešno ne razume, fizička nepripremljenost nije najveći i jedini problem. To jeste ogroman problem ali je i najlakše rešiv. Svakako, to moramo prvo rešiti, da bi sve ostale probleme u igri koje imamo mogli kroz trening rešavati. Vremena izgleda kao da ima dosta do marta ali to i nije tako. Dug je proces transformacije momaka koji se igraju futsala i kojima je to rekreacija i zabava, u momke koji futsal treniraju i igraju na reprezentativnom nivou. Rad i vreme, to je jedini način i put.
Organizovaćemo pred pripreme i turnir u Poreču još jedan selektivni trening, gde želimo još jednom da pogledamo neke momke. Prioritet su nam pozicije pivota i desnog bočnog igrača. Tu smo u velikom problemu, pogotovo na pivotu nakon povrede Đurđevca i nedolaska Đorovića. Nadamo se da će se pojaviti neki nov momak koji će moći svojim kvalitetom da nam pomogne da budemo bolji nego što trenutno jesmo. O datumu i mestu selektivnog treninga ćemo obavestiti sve futsal klubove i javnost, nakon što dobijemo tačne datume i termine završnice futsal lige mladih.
Zahvalio bi se klubovima KMF Požarevac i KMF Smederevo na pomoći oko organizacije utakmice i nadam se da će biti prilike da u narednim utakmica koje igramo u Srbiji obiđemo još neki grad u kome se radi u futsalu sa mladima. 1200 ljubitelja futsala u Požarevcu i oko 600 u Smederevu su pokazatelj da smo izabrali prava mesta i sredine koje vole futsal.”- izjavio je gospodin Marko Gavrilović

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.