Connect with us

Omladinska futsal reprezentacija

Dve prijateljske utakmice protiv selekcije Mađarske

Published

on

Nakon prvog okupljanja nove generacije Orlića u decembru napravljen je spisak od 3 golmana i 13 igrača koji su pozvani za dve prijateljske utakmice futsal reprezentacije Srbije u Kečkemetu 28-29. februara.

“Vreme je za prve prijateljske utakmice generacije 2006/07 i lično se veoma radujem tome. Naši dečaci nemaju puno odigranih futsal utakmica i svaki trening i meč su prilika da ti momci nauče nešto novo, napreduju i da polako stvaramo tim koji će nas predstavljati u kvalifikacijama za EP koje se igraju u martu 2025. godine.

Mađari imaju prvu omladinsku i prvu kadetsku ligu koje broje po 14 klubova i u kojima momci koji se takmiče odigraju 26 utakmica od septembra do maja svake godine. Napravili su dobru bazu mladih igrača i povećavaju je iz godine u godinu. Kako čujem, žele da dobiju i organizaciju Ep za reprezentacije do 19 godina i da na taj način još više unaprede razvoj futsala u mlađim kategorijama.
Sa ovom generacijom Madjari su imali nekoliko okupljanja do sada a odigrali su i dva prijateljska meča protiv Slovačke. Iako njihovi igrači imaju više futsal iskustva, mislim da je Mađarska selekcija kao i naša, ekipa u stvaranju, pa smatram da je to odličan protivnik za nas u ovom trenutku. Nadam se da će nam svi igrači sa spiska doći zdravi. Želimo da svi momci dobiju šansu, da upišu prve minute u nacionalnom dresu i da kroz nekoliko dana treninga i dve utakmice pokažemo talenat, ideju u igri i smer kojim želimo da idemo dalje.” rekao je selektor Marko Gavrilović za naš portal

Reprezentacija se okuplja u subotu 24. februara u Kući fudbala u Staroj Pazovi. Tu će biti na pripremama do ponedeljka 26. februara kada je planiran odlazak u Madjarsku. Prijateljske utakmice se igraju u sredu 28. februara(18h) i u četvrtak 29. februara (13h) u Kečkemetu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.