Connect with us

Omladinska futsal reprezentacija

Selektivni treninzi za futsal reprezentaciju Srbije do 19 godina

Published

on

U ponedeljak, 13. maja u SC u Požarevcu održaće se celodnevni selektivni treninzi za reprezentaciju Srbije do 19 godina u futsalu.

“Ovaj selektivni trening će se razlikovati dosta od prethodnog (prethodnih), jer su poslati otvoreni pozivi klubovima da pošalju igrače za koje smatraju da imaju kvalitet i potencijal za reprezentaciju a uz to, mi smo pozvali takođe i određene momke koji su već bili na prethodnim trenzima i veliki broj momaka koji već ima upisane nastupe za reprezentaciju. Želimo da vidimo sve te momke još jednom skupa i da svima damo još jednu šansu da zasluže poziv za narednu akciju reprezentacije. Na ovakav način organizacije selektivnih treninga smo se odlučili jer nažalost većina ovih momaka ima malu minutažu u svojim klubovima čak i u Ligi mladih . Ne bih da generalizujem ali po pravilu ligom dominiraju i glavne uloge u timovima imaju stariji igrači (rodjeni 2004. ili 2005. ) koji nemaju pravo nastupa za reprezentaciju. Nije lako, ali nikada nije ni bilo. Radimo najviše što možemo i najbolje što umemo i svaka prilika za okupljanje i svaka utakmica i trening su nam velika prilika da budemo bar malo bolji nego što trenutno jesmo.
Nakon ovih selektivnih treninga i nakon finala Lige mladih Fon Banjica – Ekonomac koje se igra u četvrtak 16. maja u Smederevu odredićemo spisak igrača koji će biti pozvani za naredno zvanično okupljanje reprezentacije. U planu su nam mini pripreme 16-18. jun a nakon toga i 18-23 jun turnir u Poreču u Hrvatskoj. Biće to bez dileme najveći a verovatno i najbolji turnir za reprezentacije do 19 godina ikada. Na turniru učestvuje 12 reprezentacija (na EP učestvuje 8) a naša reprezentacija je u grupi sa fenomenalnim Marokom, kao i veoma dobrom reprezentacijom Finske koja je učestvovala na prethodnom EP”. – izjavio je gospodin Gavrilović za naš portal

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.