Connect with us

Dijaspora

“Hobotnica” Miodrag Aksentijević ostaje u Nemačkoj!

Published

on

Miodrag Aksentijević prešao je iz Stuttgarter Futsal Club 2020 u TSV Weilimdorf i time pokazao da je i u svojim poznim igračkim godinama izuzetno cenjen i kao čovek a posebno kao jedan od najpriznatijih golmana u istoriji ovih prostora.

Miodrag Aksentijević

Kao golman, Miodrag Aksentijević našao se nekoliko puta u izboru za najboljeg na svetu. Obeležio je zadnju deceniju na golu futsal reprezentacije Srbije, uskočio iz aviona u patike na aerodromu i pravo na utakmicu FIFA World Cup u Litvaniji za vreme Covid-19 kada je bilo najpotrebnije. Nastupao u Srbiji, Kazahstanu, Rusiji gde je dva puta izabran za najboljeg golmana, potom najbolji golman u Francuskoj odakle ga je put odveo u Štutgart.

Srpski reprezentativac je 2021. godine stigao u Štutgart. Nakon raskida saradnje sa klubom sa kojim je ispisao istoriju u Nemačkoj gde je osvojio prvi šampionski prsten nakon uspostavljanja novog formata Bundeslige, posle dve godine na golu “Stuttgarter Futsal Club 2020” 39-godišnji golman staje među stative gradskog rivala TSV Weilimdorf.

Transfer koji je na obostrano zadovoljstvo realizovan, doneće nov izazov “hobotnici” iz Srbije ali i novom klubu koji u predstojeću sezonu, po rečima ljudi iz uprave, ulazi sa velikim ambicijama. Kako je Miki za klupsku stranicu naveo,-

‚‚Štutgart mi ima izuzetno veliki značaj, zbog čega su veoma uspešni razgovori sa TSV-om brzo nagovestili buduću saradnju. Cilj nam je da osvojimo šampionsku titulu i podignemo kako klub tako i nivo lige za stepenik više. Verujem da je sve ovo moguće sa ovim klubom , a ja ću dati svoj doprinos.”

Srećno Miki!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.