Connect with us

Srbija

Simić na svom parketu, svoj na svome!

Published

on

Tektonski poremećaj u…

Transfer koji je uzdrmao Kragujevac i Jezero na opšte zadovoljstvo svih ljubitelja futsala, kako klupskog tako i reprezentativnog! Proslavljeni reprezentativac i kapiten selekcije Srbije, Miloš Simić se posle šest godina provedenih van rodnog Kragujevca, vratio u Ekonomac, klub koji ga je lansirao u futsal veličine i u kojem je stekao status zvezde. Nakon Mašinca i Ekonomca, te nakon nastupa u Rumuniji i Mađarskoj, Miloš Simić je ponovo na mestu svojih najvećih uspeha.

simić
Miloš Simić

Jedan od najzaslužnijih za fantastične uspehe futsal reprezentacije Srbije, zadobio je težu povredu pre godinu dana u Mađarskoj te je nažalost propustio FIFA Futsal World Cup u Litvaniji kao i UEFA Futsal EURO u Holandiji. Nakon uspešnog postoperativnog toka, uz budno oko profesora dr. Radivoja Radakovića, Simić se sprema da se stavi na raspolaganje treneru Ekonomca g.Vidanu Bojoviću, sa kojim je svojevremeno bio saigrač, i naravno, selektoru futsal reprezentacije Srbije. Kao ogromno pojačanje povratnika u Prvu Futsal Ligu Srbije i futsal giganta koji je harao ovim prostorima i bio pravi rasadnik futsalera, Miloš naglašava da će mu pored potpunog oporavka, imperativ predstavljati i uloga “lidera” mlađim generacijama igrača u klubu, ne kao zvezda i futsal veličina već kao osoba koja ima osećaj empatije i koja se seća kako je njemu izgledalo kada je počinjao karijeru a znajući pravu ličnost Simića, ne sumnjamo da će ova futsal veličina biti i prava osoba za to tj. da će se svim snagama potruditi da pored njega mlađi nauče što više o magicnoj igri i zajedno dođu do zacrtanog cilja od strane uprave kluba. Koliko je Simić cenjen i poštovan u “svom” Ekonomcu, govori i to da će biti uključen u rad sa mlađim selekcijama i da će se, u što ne sumnjamo, svojski potruditi da stvori “neke nove klince” koji će biti u narednom periodu oslonac ovog velikana. Kao zalog za budućnost govori i to da Ekonomac ne sedi skrštenih ruku, već je dao punu podršku svom igraču tako da je prijavljen za polaznika narednog seminara za sticanje UEFA „B“ trenerske licence. Inače, Simić je na poslednjem okupljanju U19 reprezentacije Srbije, bio deo stručnog štaba selektora U19 selekcije Srbije gospodina Marka Gavrilovića, koji odlično poznaje kvalitete svog zemljaka i koji mu je pružio punu podršku u nastojanju da se uključi u rad sa mlađim kategorijama. Po njegovim rečima, ove nedelje je krenuo i sa timskim radom, tako da Miloša Simića sa nestrpljenjem očekuju kako ljubitelji futsala u Kragujevcu, tako i da budemo neskromni, futsal tim Srbije kome je Miloš da podsetimo dao veliki doprinos i kojeg očekuju mečevi kvalifikacija za FIFA Futsal World Cup.
Dobro došao Simo i srećno bilo!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.