Connect with us

Srbija

Slaviša pred gostovanje Paleža u Nišu

Published

on

Na svom debiju u sezoni 2023/24 Prve Futsal Lige Srbije, Palež iz Obrenovca predvođen novim trenerom, Slavišom Damnjanovićem, gostovaće ekipi KMF “Winter Sport”. Debi na klupi Paleža, Slaviša će imati upravo protiv kluba koji je bio jedna od njegovih prethodnih destinacija.

Slaviša
Slaviša Damnjanović

Iskoristili smo priliku i kroz razgovor, Slaviša Damnjanović nam je izneo svoja očekivanja pred sezonu 2023/24.

F.B-Gospodine Slaviša, preuzeli ste ekipu KMF “Paleža” ovog leta, kako ste zadovoljni ekipom, organizacijom, šta nam možete reći?

S.D-Znate kako, kada preuzimate neku ekipu, nekako po meni, ambicija kluba je veoma bitna svar. Šta to znači, da li je ambicija razvojna, realna, nerealna, sportska, nesportska, takmičarska, lakomislena, onda nekako te ambicije treba da nam se poklope i da zajedno radimo ka ostvarenju iste. Predsednik kluba gospodin Branko Bezarević i njegovi saradnici napravili su klub koji krasi jedno zajedništvo.

Od osnivanja su na njima svojstven način napravili stabilan klub koji malo po malo stalno raste i iz treće lige su došli do najvećeg stepena takmičenja u Srbiji, Prve Futsal Lige.

Cilj je da samo idu uzlaznom putanjom i da razvijaju pravu sportsku priču tako da posle nekoliko razgovora brzo smo došli do dogovora i nadam se lepe saradnje.

Slaviša
Slaviša Damnjanović

F.B-Vaša očekivanja u novoj sezoni i kako vam se čini kvalitet lige?

S.D-Vidite, kao i svi uvek potajno očekuješ uspeh jer da toga nema ne bi se ni bavili sportom, e sada u kom smeru će to ići sve zavisi od nas samih.

Ispred mene je tim koji je u svojoj debitantskoj sezoni ostvario uspeh igrajući play-off. Sve ispod toga je znači neuspeh a ja sam mišljenja da ovi momci mogu više i imaju motiv više. Nažalost ove sezone, KMF Palež kreće sa minusom od tri boda.

Što se tiče kvaliteta lige moram da kažem nekako što niko ne spominje, ali moramo reći da imamo jednu od najorganizovanijih liga u regionu.

Prva i Druga liga unazad par godina ne zna se koja je zanimljivija. Organizacija podignuta na preozbiljnom nivo, suđenja, edukacija trenera, od ove sezone imaćemo preozbiljno takmičenje U-19 što znači da se radi.

Sve pohvale upućujem direktoru za futsal g.Bojanu Pavićeviću i predsedniku komisije g.Aleksandru Đokoviću. Naravno pohvale i čoveku koji to sve mora da isprati da bude sve po pravilu g.Radenko Bošković naš komesar, za sve do sada učinjeno a biće još mnogo više u budućnosti jer zaista imaju dosta planova za ovaj sport.

To podrazumeva da će sada samim ulaganjem u organizaciju ovakvih takmičenja doći i do podizanja kvaliteta igrača, jedino što ja vidim malo kao problem je taj skauting kojem mi generalno ne dajemo puno važnosti.

F.B-Po vama koga ubrajate za najveće favorite ove sezone za sam vrh?

S.D-Uh pa vidite, da čak i u velikom fudbalu hoće da naprave podelu na ove klubove koji imaju para i ove koji imaju malo manje, što se kaže koliko para toliko muzike, što ne mora da znači da je uvek tako. Videćemo, biće jako jako zanimljivo a u suštini to je draž ovog sporta. Drago mi je da Novi Pazar ove sezone ozbiljno ističe kandidaturu za osvajanje samog vrha. Tu su Loznica koja pred sobom ima veoma težak zadatak, pa standardni FON, uvek u samom vrhu. KMF Vranje koje svake godine raste. Uvek nezgodan i nepredvidljiv Novi Sad, Palež koji ima uvek igrača više a to je njihova verna publika.

SAS ekipa koja godinama igra zajedno što se moze reći takođe i za ekipu Ivanjice, a posebno su mi simpatični zato što traju a svi su iz kraja kao Bilbao. Iz prikrajka a oslabljen uvek opasan naš najveći klub Ekonomac i Winter i Ivica, uvek nepoznanica i pun iznenađenja što može biti u dobrom smeru ili obrnuto. Evo neke moje skromne procene pa vaši čitaoci da znaju da prate obavezno našu ligu jer će zagarantovano biti zanimljiva.

Veliki sportski pozdrav!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.